arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Botoxlippen?

Botoxlippen?

Het verschil tussen botox en fillers is niet meteen voor iedereen duidelijk. Zo worden de welbekende, opgevulde lippen vaak aan botox gelinkt en automatisch botoxlippen genoemd, terwijl de filler hiervoor juist weer de schuldige is.

Het opvullen van lippen wordt steeds populairder, want niet alleen hamsterwangen liggen op de loer, de kans is groot dat ook je bovenlip een stuk dunner wordt als je ouder wordt. In het verleden werden wel eens siliconen gebruikt om de lippen op te vullen, maar dit had een enkele keer bijwerkingen. Sommige mensen hadden last van een allergische reactie en hierdoor zwollen de lippen juist weer te veel op. Het nadeel van siliconen is dat het een permanente oplossing is en ze nogal moeilijk te verwijderen zijn.

Botoxlippen-2

Tegenwoordig zijn tijdelijke fillers populair om het volumeverlies in de lippen te herstellen. Niet elke filler is geschikt om de lippen op te vullen. Zo worden Radiesse en Sculptra afgeraden, want je wilt overal collageen aanmaken, maar niet in je lippen. Een filler met hyaluronzuur is ideaal. Juvederm of Restylane zijn veilig te gebruiken en blijven gemiddeld 6 maanden zitten.

Hoe meer je praat, hoe sneller het hyaluronzuur trouwens wordt afgebroken. Ook de zon is van invloed op de snelheid waarmee deze filler je lippen verlaat. Nou zal een weekje vakantie heus niet zorgen dat je ineens met dunne lippen terugkomt, maar iemand die elke dag in de zon zit, zal merken dat de fillers sneller worden afgebroken. Nu is het altijd mogelijk om 6 maanden chagrijnig binnen te gaan zitten, maar de meeste mensen willen juist vol trots hun lippen aan de buitenwereld tonen. Twee keer per jaar naar de kliniek om je lippen te laten bijvullen dus.

Botoxlippen-7

Ondanks dat botox niet voor volle lippen zorgt, is het vaak wel de beste injectable voor veel rimpels rondom de mond. Zo is botox ook een mogelijkheid als het gaat om de behandeling van de gevreesde rokerslijntjes. Wil je die ellendige verticale lijntjes boven je mond dus verminderen, dan biedt botox uitkomst. Fillers (zonder eerst botox te hebben gebruikt) hebben namelijk de vervelende eigenschap snel aan de rand van een rimpel te gaan liggen, waardoor je het tegenovergestelde effect bereikt en de rimpel juist dieper lijkt.

Het is wel belangrijk om in dit gebied niet te veel botox te gebruiken, omdat het anders zomaar zou kunnen gebeuren dat je de letters P en B niet meer kunt uitspreken. Of je zomerse cocktail met een rietje drinken wordt ook ineens een hele uitdaging.

Botoxlippen-3

Ook voor hangende mondhoeken kan botox een goede oplossing zijn. Een piepkleine injectie met botulinetoxine zorgt ervoor dat je gelijk een stuk vrolijker gaat kijken.

Botoxlippen

En mag botox de sinaasappelhuid op je benen niet kunnen behandelen, voor de sinaasappelhuid op je kin is deze injectable geweldig. Na een injectie geen put meer in je kin te bespeuren.

Ondanks dat botox rimpels niet opvult, kan het toch zo zijn dat botox een licht opvullend effect heeft. Dit heeft echter meer te maken met het ontspannende effect dat de injectable heeft op het omliggende gebied rond de spier, waardoor de bovenlip naar buiten krult. Botoxlippen dus…

 

Furrow op Instagram