arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
botox-appel

Botoxappel

Botoxappel

Botox is niet alleen bij mensen de populairste antirimpelbehandeling, maar het lijkt er ook op alsof de appels nu ook massaal aan de Botox gaan. Het Canadese fruitbedrijf Okanagan Specialty Fruits heeft namelijk patent aangevraagd op de ‘Botoxappel‘. Deze heeft de bijzondere eigenschap niet bruin te worden als hij in stukjes gesneden wordt, maar krijgt ook geen rimpels als hij ouder wordt.

Ondanks dat de naam anders doet vermoeden, is het niet zo dat deze appel daadwerkelijk botulinetoxine krijgt ingespoten. De Botoxappel is een genetisch gemanipuleerde appel, waarbij het enzym is verwijderd dat ervoor zorgt dat de appel bruin wordt.

botoxappel

Botoxappel

De Botoxappel dankt zijn naam aan het feit dat de appel er dus vanbuiten jong uitziet, maar eigenlijk een stuk ouder is dan je zou vermoeden. Volgens critici schuilt hierin een gevaar, want hoe herken je een rotte appel als hij niet gerimpeld en bruin wordt?

Wat de fabrikant betreft hoef je je hierover geen zorgen te maken, want de Botoxappel blijft veel langer goed dan normale appels. En volgens hem is het zelfs zo dat deze gezonder is dan normale appels, aangezien de vitamine C en antioxidanten in de Botoxappel minder snel verdwijnen.

En net als in antirimpelland zijn er in appelland ook tegenstanders van Botox. Volgens de appelboeren is dit genetisch gemanipuleerde fruit onveilig en zou het verboden moeten worden dat de appels in de schappen van de supermarkt terechtkomen. Toch doet Okanagan Specialty Fruits er alles aan om ervoor te zorgen dat de Botoxappel voor het eind van dit jaar gewoon te koop is in de Canadese supermarkten.

Furrow op Instagram