arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Botox

Botox-1

Botox

De snelste manier om van je rimpels af te komen is botox. Na een injectie met die middel ben je binnen enkele dagen van je rimpels verlost. Niet voor niets is botox het bekendste en populairste middel om rimpels rigoreus tegen te gaan. En botox is in celebville zeer geliefd. Zo is het botoxgezicht van Nicole Kidman is bijna bekender dan Nicole Kidman zelf. Maar ook in Nederland zien we de voordelen en veel BN’ers kunnen bijna niet meer zonder, Daniëlle Overgaag, Linda de Mol en Monique van de Ven zijn allemaal grote fans.

Wat is botox eigenlijk?

Botox is een afkorting en de eigenlijke naam van deze injectable is Botuline Toxine en mag pas sinds 2002 gebruikt worden voor cosmetische doeleinden. Voor die tijd werd het alleen gebruikt om medische redenen. Zo is botox namelijk geweldig om ‘scheelzien’ mee te behandelen en ook mensen met spastische aandoeningen hebben er profijt van.

In 10 jaar tijd is de injectable dus enorm populair geworden. Het klinkt misschien eng, maar het middel verlamt de spieren. Dit zorgt ervoor dat rimpels bijna of helemaal verdwijnen. Je kunt de spieren waar botox ingespoten is niet meer aanspannen. De ‘ontspanning’ zorgt ervoor dat de rimpels niet meer zichtbaar zijn. Het voordeel van botox is, is dat het tijdelijk is. Ben je niet tevreden met het resultaat, dan heb je na ongeveer 6 maanden je oude gezicht weer terug. Het nadeel van botox is dat het tijdelijk is… Elke 6 maanden zul je je bij de plastisch chirurg moeten melden voor een nieuwe injectie, want anders komen je vertrouwde rimpels gewoon weer terug.

Grappig detail is dat de injectable wordt afgeraden als je zwanger bent. Collega’s of vriendinnen die beweren nooit botox te hebben gebruikt, zullen eventueel door de mand vallen als ze zwanger zijn van hun (eerste) kind.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram