arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Botox voor mannen

Botox voor mannen

Botox voor mannen

Mannen komen van Mars en vrouwen van Venus, maar ook de rimpels van mannen komen van een andere planeet. Over oneerlijke verdeling gesproken: mannen kunnen staand plassen en kunnen gewoon toekijken tijdens een bevalling, maar mannen worden ook nog eens minder snel oud. En toch krijgen de meeste mannen ook rond hun 20ste de eerste rimpels. Niet zo gek dus dat botox voor mannen de laatste jaren een stuk populairder is geworden. Elk jaar stijgt het aantal botoxbehandelingen bij mannen met gemiddeld 10%.

Het is natuurlijke niet echt heel mannelijk om een kliniek voor je rimpels binnen te lopen, maar de behandelingen van overmatige transpiratie van de oksels en handen zijn wel heel populair bij mannen. Tja, en er is maar één manier om binnen een aantal dagen niet meer te zweten en dat is … botox. Tja en als je dan toch in de kliniek bent, dan kun je die fronsrimpel ook gelijk meenemen.

Verschil met botox voor mannen en vrouwen

Als mannen eenmaal rimpels hebben, dan zijn ze vaak wel een stuk dieper dan bij vrouwen. De gezichtsspieren van een man zijn nou eenmaal sterker. Niet zo gek dus dat de cosmetisch arts of plastisch chirurg vaak iets meer eenheden botox nodig heeft om mannelijke rimpels te laten verdwijnen. Vooral bij de fronsrimpel is vaak net iets meer ‘geweld’ nodig.

-

Willen veel vrouwen hun botoxbehandeling graag voor de buitenwereld geheimhouden, voor mannen is het al helemaal belangrijk dat je ‘niets’ van de behandeling ziet. De arts moet er daarom rekening mee houden dat hij bij de kraaienpootjes bovenaan minder botox gebruikt. Dit om te voorkomen dat de buitenzijde van de wenkbrauw omhoog gaat. Dit geeft namelijk automatisch een vrouwelijk uiterlijk. Oeps.

En ook de kaakspier is een zone waar je rekening moet houden met het geslacht. Bij de behandeling van tandenknarsen wordt er botox in de kauwspier gebruikt. Te veel botox in dit gebied geeft afname van het volume van de kauwspier, en hierdoor bestaat de kans op een minder scherpe kaakhoek – en dus een meer vrouwelijk uiterlijk. Ondanks dat mannen sterkere gezichtsspieren hebben dan vrouwen, is er trouwens geen bewijs dat botox bij mannen sneller is uitgewerkt, ervan uitgaande dat bij de behandeling de juiste dosering is gegeven.

Vind jij botox bij een man sexy?

Furrow op Instagram