arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Botox veroorzaakt rimpels: de botoxneus

celebutopia

Botox veroorzaakt rimpels: de botoxneus

De meeste mensen die botox gebruiken, gebruiken hem om minder rimpels te krijgen. Maar het kan ook andersom: botox veroorzaakt rimpels. Experts zijn er namelijk achtergekomen dat andere gezichtsspieren de gezichtsspieren die platgespoten zijn met botox gaan compenseren. Mensen krijgen dus rimpels op plekken waar ze überhaupt niet horen te komen. Het fronsen met botox in je gezicht creëert nieuwe lijnen en nieuwe rimpels. Oeps…

Neem bijvoorbeeld de fronsrimpel. Als deze met botox wordt ingespoten, kun je in principe niet meer fronsen. De spieren naast je neus (waar geen botox in zit) nemen de functie tijdelijk over. Alles in je gezicht fronst, behalve waar je echt hoort te fronsen, tussen je wenkbrauwen. Omdat de andere spieren die hier dichtbij zitten het fronsen overnemen, ga je bijvoorbeeld fronsen of lachen met je neus. Dit wordt ook wel een botoxneusje genoemd.

Botox veroorzaakt rimpels: de botoxneus

Celebrity Kylie Minoque is duidelijk fan van botox en heeft nu lijntjes op plekken zitten, waar je zelfs als je 80 bent normaal geen rimpels krijgt. En dan bestaat het gevaar op een leeuwenkop of catface, want in deze nieuwe gebieden moet natuurlijk ook weer botox gespoten worden. Ook onze eigen Linda de Mol, die openlijk toegeeft een echte botoxfan te zijn, heeft last van een botoxneus. Ondanks dat is botox de afgelopen vijf jaar uitgegroeid tot een van de meest populaire antirimpelbehandelingen.

 

Furrow op Instagram