arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Gummysmile botox

Botox tegen een tandvleeslach

Botox tegen tandenknarsen, botox tegen overmatig transpireren of botox om een tandvleeslach te verminderen. Cosmetisch arts Els Vogelpoel: "Het draait niet altijd om schoonheid, want botox kan ook worden gebruikt om medische problemen te verminderen."
Of om je zelfvertrouwen te vergroten. "De invloed van een Gummy Smile kan zo groot zijn, dat hij je dagelijks leven behoorlijk beïnvloedt. En dat terwijl je het probleem relatief eenvoudig kan oplossen."

Tandvleeslach

De tandvleeslach wordt veroorzaakt door een tweetal overactieve spieren. "Bij een Gummy Smile is het tandvlees zichtbaar tijdens het lachen, omdat de musculus levator labii superiores en de zygomaticus minor je bovenlip te veel optrekken. Door deze spieren met botox te behandelen kun je dat vrij simpel voorkomen."

Opvullen bovenlip

De tandvleeslach heeft dan ook niets te maken met een dunne bovenlip. "Soms lijken je tanden klein of je bovenlip te dun, maar dat heeft meer te maken met een disbalans tussen je tandvlees en je bovenlip." Het opvullen van je bovenlip is dan ook niet de meest voor de hand liggende oplossing. "Een filler verhelpt het probleem in principe niet. Bij een Gummy Smile is het advies om eerst de kracht van de spieren met botox te beperken."
Door de (over)activiteit van de spieren te berperken, kun je je lip minder ver optrekken. "Mocht dat niet voldoende zijn, dan kan je er daarna altijd nog voor kiezen om je bovenlip meer volume te geven om zo je tandvlees te bedekken."

Operatie

Voor het verminderen van de tandvleeslach is ook geen operatie nodig. "De behandeling is relatief eenvoudig, niet pijnlijk en je hebt er veel plezier van. Het is een dankbare ingreep." En hij is niet duur. "Gemiddeld kost deze botoxbehandeling 95 euro en het resultaat houdt zeker 4 tot 6 maanden aan."

En om het nog aantrekkelijker te maken; er zitten weinig risico's aan. "De kans op blauwe plekken bij deze behandeling is nagenoeg nihil." Ondanks dat is het verstandig om in het begin voorzichtig te zijn. "Bij botox blijft het altijd belangrijk om op de juiste plek te injecteren en om niet te overdoseren. Voor het beste en het meest natuurlijke resultaat is het beter om meerdere behandelingen in te plannen. Je wilt elk risico op een afzakkende bovenlip voorkomen."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram