arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Botox tegen blozen

Botox tegen blozen?

Soms kan het best charmant zijn, maar als je bij elk wissewasje letterlijk in de vlekken schiet, wordt het ineens een heel ander verhaal. En als je dacht dat botox alleen inzetbaar is voor het verminderen van kraaienpootjes, dan heb het mis. Ook bij blozen biedt botox uitkomst. Dematoloog Elian Brenninkmeijer: "Ondanks dat blozen een onschuldig fenomeen is, kan het in de omgang soms lastig zijn."

Botox tegen blozen

Zodra je (onverwachts) in het middelpunt van de belangstelling staat, kan het je ineens overkomen: een rood gezicht. "Door een verwijding van de oppervlakkige bloedvaten in je gezicht, hals of nek ga je blozen." Het ontstaat vaak in situaties waarin je je ongemakkelijk voelt, maar het kan ook zijn dat je zonder enige aanleiding last krijgt van een rood gezicht. "Blozen komt veel voor en op zich is het geen enkel probleem, tenzij het dusdanig van invloed is op je sociale leven dat het de kwaliteit van leven beïnvloedt."

En dan komt botox om de hoek kijken: "Door een minimale hoeveelheid botox in je wangen (en eventueel voorhoofd, kin, hals en nek) te injecteren, belemmer je de neurotransmitter acetylcholine. Hierdoor blokkeer je het signaal dat ervoor verantwoordelijk is dat je bloedvaten open gaan staan. Op deze manier kun je relatief snel en makkelijk het blozen gedurende drie tot vier maanden grotendeels verminderen."

Blozen

Tot voor kort was er eigenlijk weinig wat je kon doen tegen blozen. Elian: "Door geen gekruid voedsel te eten en zo min mogelijk alcohol drinken kun je proberen om tijdelijke roodheid te voorkomen en ook medicijnen zoals anxiolytica en oxybutynine kunnen uitkomst bieden. En in extreme situaties is kun je nog met behulp van een operatie de sympathicus zenuw blokkeren, maar deze ingreep is zeer ingrijpend en niet geheel zonder risico’s.

Rosacea

Ondanks dat botox tegen blozen relatief nieuw (en onbekend!) is, zijn de resultaten op z'n zachtst gezegd spectaculair te noemen. "Botox is zeer effectief en hoogstwaarschijnlijk ben je al binnen een aantal dagen compleet bloosvrij. Daar komt bij dat de behandeling ook eventueel de roodheid bij rosacea kan verminderen en heeft hij een positieve invloed op de structuur van je huid. En voor het geval je in de overgang zit; er wordt momenteel ook onderzocht of botox opvliegers kan verminderen."

Voor meer informatie (en voor het maken van een afspraak!) kun je terecht op de website van Lassus Kliniek.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram