arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Botox snel uitgewerkt?

Er zijn maar weinig mensen bij wie botox niet werkt. Zo kun je er in principe van uitgaan dat als de botox er eenmaal in zit, je minimaal 12 weken van je kraaienpootjes, rimpels in je voorhoofd of de beroemde fronsrimpel verlost bent.

Toch is er een kleine kans dat de botox snel uitgewerkt is en je rimpels versneld terugkomen. Het kan namelijk zijn dat je lichaam in opstand komt tegen de botox. Oeps.

botox-snel-uitgewerkt-3

Botox snel uitgewerkt?

Omdat je lichaam van nature geen botox bevat, is er een minimale kans dat je zodra je het ingespoten krijgt, je lichaam antilichamen aanmaakt, waardoor de botox versneld wordt afgebroken. Dat is trouwens niet alleen zo bij botox, maar bij alles wat lichaamsvreemd is bestaat die mogelijkheid. Dat is vrij gunstig als het gaat om de aanmaak van antistoffen tegen bacteriën en virussen, maar wat minder als het je rimpels betreft.

Meestal is het zo dat je je de eerste keer in ieder geval geen zorgen hoeft te maken en de kans vrij klein is dat je binnen 3 maanden weer optimaal kunt fronsen of enorm verbaasd kijken. Als je er überhaupt al mee te maken krijgt, dan is het vaak pas na een aantal behandelingen.

botox-snel-uitgewerkt-2

Botox snel uitgewerkt?

De kans is trouwens minimaal dat jij geen botox verdraagt. Vaak is de dosering er de oorzaak van dat jouw botox snel is uitgewerkt. Het kan zijn dat voor jouw rimpels de standaarddosering bijvoorbeeld niet hoog genoeg is en dat er meer botox gebruikt moet worden om ervoor te zorgen dat je bijvoorbeeld niet meer kan fronsen.

Dat is eigenlijk ook de reden dat je niet meteen naar een andere cosmetisch arts moet rennen als de botox niet goed werkt. Is de botox bij jou binnen 3 maanden uitgewerkt, dan zou een paniektelefoontje waarin je om meer botox vraagt eigenlijk ook al voldoende moeten zijn.

botox-snel-uitgewerkt-2

Ook andere oorzaken zoals de kwaliteit, de houdbaarheid, of dat de botox op de verkeerde plek is geïnjecteerd, zijn van invloed op de werkzaamheid ervan.

Hulptroepen zijn onderweg en als blijkt dat jij toch antilichamen tegen botox aanmaakt, dan is er altijd wel een oplossing te vinden. Zo zou je kunnen overwegen om een ander merk botox te proberen (lees: Bocouture of Dysport) en ook even stoppen met botox doet vaak wonderen. Soms kun je er na een aantal maanden rust meestal weer volop tegenaan.

Heb jij weleens meegemaakt dat je botox snel uitgewerkt was?

Furrow op Instagram