arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
botox-pijn-2

Is botox pijnlijk?

Is botox pijnlijk?

Cosmetisch arts Pascal Meijer: “Een botoxbehandeling hoeft geen pijn te doen, maar de naald kan natuurlijk wel venijnig zijn. Het ligt ook enigszins aan de dikte van de naald. Hoe dunner de naald, hoe minder pijnlijk.” 

Er zijn manieren om ervoor te zorgen dat je prikken van de naald nauwelijks meer voelt. “Door de huid tijdens de behandeling op een andere plaats even aan te raken kun je er trouwens ook voor zorgen dat je afgeleid bent, waardoor je minder pijn hebt.”

Niet alleen de naald is van invloed op hoe pijnlijk het daadwerkelijk is, ook de zuurgraad van de vloeistof waarmee de botox aangelengd wordt, speelt een belangrijke rol. “Om ervoor te zorgen dat je niets voelt van de behandeling, moet de zuurgraad van de botox hetzelfde zijn als de zuurgraad van het lichaam. Anders heb je kans dat het onderhuids brandt, zodra je de botox inspuit.”

De botox is namelijk een fractie zuurder, waardoor het een branderig gevoel geeft. “Dit gevoel is vaak van korte duur, maar het kan er wel voor zorgen dat mensen opzien tegen de behandeling.”

botox-pijn-1

Is botox pijnlijk?

Zodra het gaat om de fronsrimpel (lees: vijf prikjes) is het allemaal nog wel te overzien. Maar bij een behandeling van de oksels wordt het natuurlijk een heel ander verhaal. Pascal: “Botox onder de oksels wordt gebruikt tegen overmatig zweten en wordt als pijnlijk ervaren, aangezien het hier om minimaal 20 prikjes gaat.”

Door de botox aan te lengen met een zuurneutrale vloeistof, kun je een branderig gevoel voorkomen. “In onze kliniek gebruiken we een speciale vloeistof die normaal gesproken niet in Europa verkrijgbaar is.” En vooral bij een behandeling van de oksel komt deze vloeistof van pas. “Bij botox in de oksel moet je sowieso meer aanlengvloeistof gebruiken: 4 ml in plaats van 2,5 ml.”

Natuurlijk gebruiken Pascal Meijer en Drs. Camiel Zeijen in de Kliniek aan de Maas deze vloeistof bij elke botoxbehandeling. “Door met deze zuurneutrale vloeistof te werken, wordt de behandeling nagenoeg pijnloos.”

Stel je vraag

Heb jij een vraag waar je het antwoord niet op weet? Elke vrijdag kan jij jouw vraag stellen in de vaste rubriek ‘Stel je vraag‘. Een team van experts zoals cosmetisch artsen, BN’ers of huidtherapeuten, dermatologen, tandartsen of haarspecialisten zullen één of meer vragen beantwoorden.

Jouw winnende vraag zal beloond worden met een prijs. Deze week kun je met jouw vraag Eucerin Ultra Sensitive Cleansing Lotion ter waarde van 9,95 winnen. Kortom: stel hieronder in een comment je vraag.

Furrow op Instagram