arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
bobbels-na-botox-1

Botox op de meest rare plekken

Rond 1968 werd botox nog alleen gebruikt voor de behandeling van scheelzien en spasmes rond het oog, maar ondertussen kan je bijna alles in je gezicht wel van botox voorzien. Niks ongewoons aan om je fronsrimpel, kraaienpootjes en voorhoofd met botox te behandelen. Maar er zijn plekken waar je minder snel van verwacht dat je er ook botox kunt gebruiken:

Botox oksels

Je hebt zweet en je hebt veel zweet. Als er sprake is van overmatig zweten is het tegenwoordig volkomen normaal om je oksels van botox te voorzien. Het blokkeert de werking van je zenuwen, waardoor de klieren onder je oksels geen zweet meer produceren.

Zweetklieren laten zich niet gemakkelijk platleggen. Gemiddeld zijn er 50 eenheden per oksel nodig om ervoor te zorgen dat je minder zweet. Dat is ook de reden dat de behandeling ietwat duurder is dan gemiddeld. En trouwens ook een stuk pijnlijker. Omdat het om minimaal 20 prikjes per oksel gaat, wordt deze behandeling toch wel als oncomfortabel beschouwd. Voor botox oksels betaal je ongeveer 580 euro per behandeling.

Mocht je botox onder je oksels al raar vinden: het is ook mogelijk om zweethanden en voeten met botox te behandelen.

Botox tandenknarsen

Heb je stress (op kantoor) of heb je in het dagelijks leven gewoon iets te veel hooi op je vork hebt genomen, dan kan het voorkomen dat je ’s ochtends met stijve kaken wakker wordt. Niks om je zorgen over te maken, als het maar niet te vaak gebeurt. Tandenknarsen kan namelijk slijtage van je tanden, kapotte kiezen, stijve kaken, migraine of een overmatige groei van je kaakspieren tot gevolg hebben.

Meestal wordt er een speciaal bitje voorgeschreven, maar je kunt ook bij steeds meer tandartsen en cosmetisch artsen terecht voor botox als het om het verminderen van knarsetanden gaat. Door de musculus masseter van botox te voorzien, zorg je ervoor dat de kauwspier minder krachtig wordt, waardoor de kans groot is dat je binnen een week van het probleem verlost bent. Reken op gemiddeld 400 euro voor deze behandeling.

Botox gummysmile

Niks mis met lachen (behalve de bijbehorende lachrimpels), maar als je je schaamt, omdat er te veel tandvlees zichtbaar is dan ga je waarschijnlijk een stuk minder vrolijk door het leven. En toen was er botox.

Bij de zogenoemde tandvleeslach kun je met behulp van botox ervoor zorgen dat de hefspier van je bovenlip minder ver optrekt, waardoor er minder tandvlees te zien is. Bijkomend voordeel (of juist niet!) is dat deze behandeling niet van invloed is op hoe je eruitziet. Eenmaal behandeld met botox, kun je de komende negen maanden zonder zorgen lachen.

Botox kin

Je staat er misschien niet bij stil, maar aangezien de kinspier (musculus mentalis) heel bewegelijk is kan hij ook voor een hoop ergernis zorgen.

Ongemerkt gebruik je je kin namelijk de hele dag: tijdens het eten, drinken, praten, maar bijvoorbeeld ook als je je lippen tuit. Dat klinkt onschuldig, maar hierdoor bestaat de mogelijkheid dat je last hebt van een sinaasappelhuid, maar dan op je kin. Gelukkig doet botox in je kin wonderen.

10 eenheden botox zijn vaak al voldoende om de meeste deukjes en putjes in je kin te verminderen. Hiermee maak je de musculus mentalis minder krachtig, maar kun je wel gewoon je kin bewegen. De kin wordt trouwens ook vaak behandeld als je last hebt van hangende mondhoeken.

Furrow op Instagram