arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
botox-onder-ogen

Botox onder ogen

Botox rimpels onder ogen

Juist omdat je huid daar zo dun is en je er waarschijnlijk ook niet altijd even trouw zonnebrandcrème smeert, is de kans groot dat je onder je ogen  (sneller!) te maken hebt met fijne lijntjes. Zodra de zon schijnt kun je ze eventueel achter je zonnebril verbergen, maar ook botox biedt uitkomst.

Esthtisch arts Stephan Marks: “Het voordeel van botox rond je ogen, is dat je bij deze behandeling niet bang hoeft te zijn voor een verlies aan expressie. En nog een bijkomend voordeel: je krijgt ook meteen een wenkbrauwlift cadeau.”

Botox onder ogen

Het wordt vaak geassocieerd met de fronsrimpel, of bij de behandeling van rimpels in het voorhoofd, maar minder bekend is dat je met behulp van botox ook fijne lijntjes onder je ogen kunt verminderen. “Het gaat dan natuurlijk wel om fijne lijntjes en rimpels waarvan het samenknijpen van je ogen de oorzaak is. Worden de fijne lijntjes namelijk veroorzaakt door zonbeschadiging of hebben ze gewoon te maken met je leeftijd, dan is een retinol crème of een laserbehandeling juist weer beter.” 

Tegen de zon in kijken of moeite met lezen hebben, kan namelijk allemaal bijdragen aan rimpels onder je ogen. Stephan: “Relatief onbekend is dat om de ogen ook een spier loopt. Met behulp van botox kun je de kracht van deze spier verminderen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je je ogen niet meer kunt sluiten. Knipogen en flirten zit er na deze behandeling dus nog steeds gewoon in.”

Maar, deze behandeling is niet voor iedereen geschikt. “Het is wel belangrijk dat je bijvoorbeeld geen vocht vasthoudt onder je ogen.” Het kan namelijk zijn dat door de botox vocht moeilijker wordt afgevoerd, waardoor je juist grotere wallen krijgt. “Dit probleem herstelt zich meestal vanzelf weer, maar in het ergste geval heb je gedurende langere tijd (maximaal 3 maanden) last van extra vocht onder je ogen.”

Botox onder ogen prijs

Botox onder je ogen is niet duur, aangezien deze behandeling vaak onderdeel is van botox in de kraaienpootjes. “Je betaalt voor één zone. Door deze behandeling te combineren, krijg je uiteindelijk toch het mooiste resultaat.”

Furrow op Instagram