arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Laser na botox?

Botox na een laserbehandeling, een laserbehandeling na botox? Wat mag wel en wat mag niet.

Stel je hebt volgende week een laserbehandeling gepland, maar je wilt nog snel even botox? Mag dat? Esthetisch arts Stephan Marks: "Alles mag, maar het advies is om te wachten met een laserbehandeling tot de botox volledig is opgenomen door je zenuwuiteinden."
De vraag is alleen hoe lang dat opnameproces precies duurt. "Daar zijn de meningen inderdaad over verdeeld. Officieel duurt het opnameproces van botox 6 uur."

Zolang de botox nog niet volledig is opgenomen, zou hij zich eventueel kunnen verspreiden naar een andere spiergroep. "Het advies om niet meteen een laserbehandeling na je botox te plannen, geldt bijvoorbeeld ook voor een bindweefselmassage. Je wilt er gewoon alles aan doen om druk in het behandelde gebied te voorkomen."

Diepe rimpels

Geen botox voor een laserbehandeling dus. "Het klinkt tegenstrijdig, maar bij diepe rimpels is het juist aan te raden om botox voor je laserbehandeling te gebruiken. Bij de behandeling van rokerslijntjes is het bijvoorbeeld goed om eerst rust in het gebied te brengen. Daarom is het advies om eerst botox te gebruiken en daarna pas je bovenlip te behandelen met een laser."

Door de botox versnel je ook meteen het genezingsproces. "Maar ook hiervoor geldt dat er minimaal twee weken tussen de behandelingen moet zitten. De botox moet eerst volledig zijn opgenomen."

Botox na laser

Andersom kan het natuurlijk ook voorkomen: dat je zo enthousiast bent van het resultaat van je laserbehandeling, dat je meteen een botoxbehandeling wilt plannen. Stephan: "Het hangt natuurlijk ook van het soort laser af, maar het advies is om te wachten tot de ergste roodheid verdwenen is. Een rode huid betekent een versterkte doorbloeding en dan heb je kans dat de botox zich (sneller) verspreidt."

Hetzelfde geldt dan natuurlijk ook voor een chemische peeling. "De botox wordt naar alle waarschijnlijkheid binnen 6 uur opgenomen, maar wil je het zekere voor het onzekere nemen, dan plan je in de 14 dagen na je botoxbehandeling geen andere gezichtsbehandeling. Of dat nu laser, een chemische peeling of bindweefselmassage is."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram