arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
botox-in-je-kin-2

Botox in je kin

Botox in je kin

Je moet je niet alleen zorgen maken over het ontstaan van deukjes en putjes op je bovenbenen en billen, ook op je kin kan je last hebben van de gevreesde sinaasappelhuid. Op je dijen kun je eventueel voor bindweefselmassage kiezen, maar voor de putjes in je kin doet botox dan weer wonderen.

Botox wordt gebruikt bij dynamische rimpels, oftewel rimpels die ontstaan door beweging. Dermatoloog Elian Brenninkmeijer: “Botox in je kin wordt soms over het hoofd gezien, terwijl de musculus mentalis (lees: kinspier) ook een hele bewegelijke spier is. Ongemerkt gebruik je je kin namelijk de hele dag. Hij is een onderdeel van je kaak en hierdoor beweeg je je kin tijdens het eten, drinken, praten, maar bijvoorbeeld ook als je je lippen tuit.”

botox-in-je-kin

Botox in je kin

10 eenheden botox zijn vaak al voldoende om de meeste deukjes en putjes in je kin te verminderen. Elian:“Je wilt namelijk de huid rust geven waardoor je geen last meer hebt van een sinaasappelhuid. Maar je moet natuurlijk nog wel gewoon je kin kunnen bewegen.”

Er zijn trouwens verschillende manieren om de botox in de kin te injecteren. Zo geeft de één de voorkeur aan twee prikjes, maar er zijn ook artsen die ervoor kiezen om de botox centraal in de kin te plaatsen. “Het is heel persoonlijk. Ik vind het fijn om meerdere prikjes te geven. Meestal verspreidt de botox zich ook nog anderhalve centimeter, waardoor het gebied iets groter wordt. Maar de meningen zijn verdeeld en de behandeltechniek verschilt echt per arts.”

botox-in-je-kin-3

Botox in je kin

De kin wordt ook vaak behandeld als je last hebt van hangende mondhoeken. Omdat je kin uit meerdere spieren bestaat, kan het wat langer duren voordat je resultaat ziet van de behandeling. Elian: “De musculus mentalis is verantwoordelijk voor de deukjes en de putjes in je kin. Op zich wordt de botox door deze spier vrij snel opgenomen, maar het duurt soms even voordat de huid genoeg rust heeft gekregen om zich te herstellen.”

Ook voor botox in je kin geldt dat je ongeveer 3-4 maanden plezier hebt van de behandeling. “Na een paar maanden moet je terug voor een touch up, anders komt de ‘cellulite’ op je kin gewoon weer terug.”

 

 

Furrow op Instagram