arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
botox-in-rusland

Botox in Rusland

Botox is niet alleen razendpopulair in Nederland, ook in Rusland staan ze om deze injectable te springen. Tijdens haar verblijf in Nederland vroeg ik de Russische dermatologe Yulia Dyachenko alles over de trends op het gebied van anti-aging en botox in Rusland:

“Voor zover ik het kan bepalen, zijn botox en fillers in Rusland echt een stuk populairder dan in Nederland. Natuurlijk niet elke Russische vrouw, maar wel veel, helpen de natuur een handje in de zoektocht naar de eeuwige jeugd. Er zijn overal in Rusland cosmetisch artsen werkzaam. Zelfs in de arme gebieden van ons land kiezen de Russische vrouwen ervoor om zich te laten behandelen.”

restylane

Botox in Rusland

Net als in ons land, staat ook in Rusland ‘natural beauty’ boven aan het verlanglijstje van elke vrouw: “In tegenstelling tot de Russische modellen die je veel ziet in tijdschriften en op televisie draait het in Rusland voornamelijk om natuurlijke schoonheid. We willen mooie lippen, maar wel zonder rimpels en ook zonder al te veel volume toe te voegen. Een aantal jaar geleden waren de volle lippen erg populair, maar nu willen we juist grote, opgevulde lippen voorkomen en is de trend meer natuurlijk.”

Verder is voor de Russische vrouw de vorm van de jukbeenderen ook belangrijk. “Wij hebben van nature al behoorlijke wangen en nog meer volume proberen we zo veel mogelijk vermijden.”

In de kleine, religieuze dorpjes mogen injectables dan nog niet heel populair zijn, in de grote steden is de druk om er goed uit te zien groot. “In Moskou is botox echt heel populair. Vooral in de high level society is het zo dat je echt raar wordt aangekeken als je niets aan jezelf doet.”

botox-in-rusland-3

Botox in Rusland

Daarnaast houdt de Russische vrouw zich dagelijks bezig met huidverbetering: “De Skinboosters (lees: Restylane Vital Lidocaïne) zijn in Rusland enorm populair. Zo rond 28 jaar komen de eerste vragen over het verminderen van de neus-lippenplooi. Je kunt al een hoop bereiken, door alleen de huid te verbeteren.”

Natuurlijk wordt in Rusland botox veelvuldig gebruikt. “We hebben 4 verschillende merken botox: Dysport, Notox, Xenomin en dan is er nog Lantox. Die laatste is een Chinese botox en wordt veel gebruikt in de arme gebieden.”

botox-in-rusland-2

Betaal je in Nederland je botox per regio, in Rusland draait het allemaal om units. Yulia: “Je betaalt 3-4 euro per unit. Voor je fronsrimpel heb je gemiddeld 30-40 eenheden Dysport nodig en ben je dus rond de 100 euro kwijt.”

 

 

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram