arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
botox-in-de-zon-2

Botox in de zon

Botox in de zon

Ondanks dat Botox langzaam maar zeker uit de taboesfeer komt, zie je nog steeds veel mensen met een zonnebril en een grote hoed de kliniek uit lopen. De reden hiervoor is niet altijd om onherkenbaar te blijven, maar het is ook belangrijk om niet gelijk met je botox de zon te gaan.

Voor Botox geldt, net als voor fillers trouwens, dat een eventuele blauwe plek van de behandeling de reden is waarom je de zon moet vermijden. Als je met een blauwe plek de zon in gaat loop je het risico op een permanente verkleuring van de huid. Oeps.

Het probleem is dat je die verkleuring met geen mogelijkheid meer wegkrijgt. Je hebt dan misschien geen fronsrimpel meer, maar wel eeuwig een huidverkleuring tussen je wenkbrauwen.

botox-in-de-zon-3

Botox in de zon

In tegenstelling tot fillers is je Botox niet ineens sneller uitgewerkt als je volop in de zon zit. Toch is het advies om in ieder geval de eerste 6 uur na een botoxbehandeling niet de zon in te gaan. Dit is de eerste uren verboden, omdat de zon kan zorgen voor vaatverwijding. Hierdoor bestaat het risico dat de Botox zich kan verplaatsen (lees: hangend ooglid).

Na deze tijd is het grootste gedeelte van de Botox door de zenuwen opgenomen en mag je in principe weer alles doen. Toch is het ook na deze beruchte 6 uur verstandig om niet meteen naar het strand te gaan om met je niet-rimpels te pronken. Wacht in ieder geval tot alle roodheid en zwelling is verdwenen.

Botox is in principe een oppervlakkige behandeling, dus als er na een dag nog geen blauwe plek te zien is, kun je weer volop van de zon genieten.

Met fillers moet je net iets langer wachten. Voor die behandeling geldt namelijk dat het wat langer kan duren voor blauwe plekken zichtbaar zijn. Vooral als de filler diep in de huid geplaatst is, zoals bij de fillers onder je ogen of bij de jukbeenderen, kan het zomaar zijn dat de blauwe plek pas na 2 dagen ontstaat. Niet zo gek dus dat het advies bij de meeste fillers is om ongeveer een week de zon te vermijden.

Een blauwe plek is trouwens een blauwe plek, het maakt dus niet uit of die ontstaan is door botox, fillers of door een val.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram