arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
revance

Wraak op je rimpels: Revance

Botox in een potje? Een crème die beweert een botoxachtige werking op je spieren te hebben en hiermee rimpels te verminderen, is in principe niks nieuws onder de zon. Zo zijn er meerdere crèmes op de markt die claimen een ontspannen effect op de huid te hebben. Esthetisch arts Stephan Marks: “Alles kan, maar het is wel heel erg onwaarschijnlijk dat ze hun belofte waarmaken. Wil je spieren daadwerkelijk ontspannen met een crème dan zal hij namelijk een lange weg moeten afleggen (door de opperhuid, lederhuid en het vetweefsel), voordat hij überhaupt bij de spieren terechtkomt.”

Hetzelfde gaat natuurlijk ook op voor de botoxcrème die op dit moment in ontwikkeling is. Hier wordt in het productieproces dan ook uitgebreid aandacht aan besteed: “In Revance zit een speciale aflevertechniek om de botoxmoluculen door de huid te krijgen. De botulinetoxine zit dusdanig ingepakt, om ervoor te zorgen dat hij ook daadwerkelijk bij je zenuwuiteinden kan komen.”

Revance botox

Een ander groot verschil is dat er in Revance ook daadwerkelijk botox zit. “Deze crème is dus niet geschikt voor thuisgebruik. Botulinetoxine is en blijft een gif en het is belangrijk dat dit product niet commercieel verkrijgbaar is. Om te voorkomen dat hij ook voor andere doeleinden gebruikt kan worden, is het belangrijk dat hij gecontroleerd verstrekt wordt en alleen gebruikt worden door een arts.”

Dit betekent wel dat je voor een behandeling met de botoxcrème nog steeds naar een kliniek zult moeten. “En dat zou nu juist één van de voordelen van de botoxcrème moeten zijn.” Gelukkig blijft wel overeind staan dat er bij Revance geen naald aan te pas komt. Bang voor naalden? Dan zou deze botoxcrème weleens het Ei van Columbus kunnen zijn.”

revance-2

Botoxcrème

Of de crème even effectief is als botox is nog maar de vraag. “Vooral bij krachtige spieren, zoals de fronsrimpel of bij rimpels in je voorhoofd moet nog blijken of hij het niet aflegt tegen botox. Hetzelfde geldt voor de duur van het resultaat. De toekomst zal uitwijzen hoelang de crème blijft werken.”

Ook de conditie van je huid zal waarschijnlijk van invloed zijn op het uiteindelijke resultaat: “Naast het feit dat het doseren lastiger is, speelt ook de dikte van je huid een rol in hoeverre (en hoe snel) de crème wordt opgenomen. Maar ook de hoeveelheid zonbeschadiging kan voor een ander effect zorgen.”

Natuurlijk resultaat

Elk nadeel heeft z’n voordeel, want omdat de crème iets minder krachtig zou kunnen zijn dan de ‘echte’ botox zorgt dit er juist voor dat hij van toegevoegde waarde is. “Less is more en dat geldt soms ook voor botox. Een verminderde werkzaamheid kan namelijk ook een natuurlijker resultaat geven.” 

En dan is er nog de vraag of de crème niet in je bloedbaan terechtkomt en de botox dus op andere plekken terecht kan komen. Dat zal in de toekomst blijken. “Er zijn in principe geen aanwijzingen voor, maar je wilt er natuurlijk alles aan doen om te voorkomen dat de botox zich verspreidt. Vooral in het gebied rondom je ogen, kan dit natuurlijk voor enorme problemen zorgen.”

Toegevoegde waarde

Toch wordt er enigszins reikhalzend uitgekeken naar deze crème. “Vooral op het gebied van overmatig zweten kan het gebruik van een crème de duur van de behandeling enorm verkorten en hierdoor ook echt van toegevoegde waarde zijn.”

Furrow op Instagram