arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Botox vanaf 69 euro!

Botox vanaf 69 euro! Beslis nu en betaal later!

Botox vanaf € 69,- of je lippen opvullen voor € 150,-? En als je toch bezig bent, kan die facelift voor € 250,- er ook nog wel bij. Esthetisch arts Stephan Marks: "De Reclame Code Commissie heeft nieuwe richtlijnen opgesteld, waarbij je geen reclame meer mag maken voor cosmetische ingrepen waarbij een tijdsdruk wordt opgelegd."

De hele maand januari 50% korting op botox. "Beslis nu en betaal later. Om te voorkomen dat je onder druk een verkeerde beslissing neemt worden tijdelijke kortingsacties verboden. De Reclame Code Commissie wil dat je de mogelijkheid krijgt om (lang) na te denken over medische, cosmetische behandelingen."

3 zones halen, 2 betalen

Als er sprake is van tijdsdruk kan het zijn dat je achteraf spijt krijgt. "Het is wat anders als je toch gezwicht bent voor de stroopwafels in de bonus bij de Albert Heijn. Bij een behandeling waarbij er risico is op complicaties, moet je gelegenheid krijgen om een weloverwogen beslissing te nemen."

De richtlijnen van de Reclame Code Commissie bevatten meer dan alleen het verbod op tijdelijke aanbiedingen. "De reclame mag zich ook niet richten op minderjarigen en mag er geen sprake zijn van misleiding. Misleiding in de zin dat er te hoge verwachtingen worden geschapen van de behandeling, risico's niet genoemd worden of een verkeerde voorstelling van zaken gegeven wordt over het eindresultaat."

Botox in de aanbieding

Regels zijn er om gebroken te worden. "Als je je niet aan de regels houdt, krijg je in het slechtste geval een waarschuwing. Niks meer en niks minder."
En voordat je überhaupt een waarschuwing krijgt, is er al een hele lange weg te gaan. "Zolang je niet gedaagd wordt voor de Reclame Code Commissie is er niks aan de hand. En al word je gedaagd, dan is het alleen een advies om je reclame aan te passen.

In de praktijk verandert er waarschijnlijk weinig. "Het begin is er. De NVCG vereist van alle aangesloten cosmetisch artsen zich te committeren aan de nieuwe reclamecode."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram