arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Biologische botox?

Biologische botox?

Botox is en blijft toch gif. Nu ik hoorde laatst van het bestaan van Biotulin gel: een crème met biologische botox die hetzelfde effect zou hebben? Is dit een goed alternatief?

Esthetisch arts Stephan Marks: "Biotulin gel claimt hét alternatief te zijn voor botox, omdat deze crème binnen 60 minuten rimpels zou verminderen door je spieren te ontspannen."

Het werkzame ingrediënt van deze biologische botoxcrème is trouwens geen botox, maar spilanthol. "Door deze gel op je huid te smeren kan het plaatselijke verdoving geven en je spieren 'ontspannen'." Het blijft alleen lastig om met behulp van een crème de kracht van je spieren te beïnvloeden: "Vooral bij krachtige spieren, zoals de fronsrimpel of bij rimpels in je voorhoofd is het de vraag hoe effectief een crème kan zijn, maar helemaal onmogelijk is het niet."

Kraaienpootjes verminderen

In combinatie met de vochtinbrengende eigenschappen van de plant Imperata cylindrica en het hyaluronzuur zou de botoxcrème misschien wel in staat zijn om kraaienpootjes te verminderen: "Het is echt een kwestie van baat het niet, dan schaadt het niet. Je kan van het ingrediënt spilanthol in ieder geval niet zeggen dat het niet werkt, maar zolang het risico op eventuele problemen met slikken en praten niet nadrukkelijk genoemd worden, hoef je je geen zorgen te maken dat de botoxcrème echt verlammend werkt. Bij een echte botoxbehandeling in de hals bestaat dat risico namelijk wel."

Biotulin gel

Biotulin Bio Botox gel is trouwens niet de eerste crème die beweert een ontspannen effect op de huid te hebben: "Er is geprobeerd om een crème te maken waar ook daadwerkelijk botox in zit, maar de ontwikkeling van dit product is (zie artikel: Revance) volledig gestopt, omdat het niet werkt. Zonder naald krijg je botox de huid niet in."

Om trouwens even een misverstand uit de weg te helpen: "Botox wordt geproduceerd door de Clostridium botulinum bacterie en is volledig op natuurlijke basis tot stand gekomen. Veel biologischer dan botox krijg je het niet."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram