arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Behandeling van de neus

Het is één van de weinige gebieden op je gezicht waar je je bijna geen zorgen hoeft te maken over rimpels of andere vormen van instortingsgevaar. Toch wordt de behandeling van de neus met botox en fillers de laatste tijd steeds populairder.

behandeling-neus-3

Rimpels aan de zijkant van je neus

Als je al een verdwaalde rimpel op je neus tegenkomt, dan zijn het vaak de kleine rimpeltjes aan de zijkant van je neus. Deze worden ook wel bunnylines genoemd, omdat ze ontstaan door het omhoogtrekken van je neus.

Bunnylines worden trouwens ook beschouwd als één van de signalen dat iemand (stiekem) botox gebruikt. Ze worden gevormd door lachen of door het samenknijpen van je ogen. Omdat bunnylines ontstaan door beweging is de beste behandeling ervan met botox.

Maar botox wordt niet alleen ingezet tegen bunnylines, ook voor de behandeling van een haakneus is deze injectable ideaal. Bij een haakneus staat het puntje van je neus te veel omlaag en wordt hij naar beneden getrokken door de musculus depressie septi nasi. Door deze spier met botox te behandelen, komt het puntje van je neus automatisch iets omhoog te staan en wordt deze dus een stukje gelift. Wil je absoluut geen botox, dan kun je hetzelfde effect bereiken door een klein beetje filler onder het neusschot te injecteren.

behandeling-neus

Puntje van je neus liften

Ook je neus krijgt te maken met de zwaartekracht en is de kans groot dat als je ouder wordt, het puntje van je neus iets meer naar beneden zakt. Hierdoor kan het zijn dat je neus ineens iets langer lijkt.

Vanwege de relatief korte hersteltijd worden fillers trouwens steeds vaker ingezet als alternatief voor de neuscorrectie door een plastisch chirurg. Het resultaat van een neuscorrectie is meestal verbluffend, maar deze operatie is niet geheel zonder risico’s en het herstel duurt meestal erg lang (lees: minimaal 4 weken).

Heb je last van een bobbel op je neus, dan kun je dit door de rest van de neus met fillers te behandelen, gemakkelijk corrigeren. Door de neus op te vullen, maak je hem in eerste instantie natuurlijk juist iets groter, maar als het neusschot recht loopt, lijkt hij optisch toch kleiner. Ook een deuk in de neus is natuurlijk gemakkelijk met een filler op te vullen.

Helaas is het wel zo dat er bij de neus weinig ruimte is voor fouten. Daarom is ook niet zomaar elke filler voor de behandeling van de neus geschikt. Zo valt het nogal snel op als je bijvoorbeeld te maken krijgt met de aanmaak van te veel collageen of onderhuidse bobbeltjes op die plek. Maar misschien nog wel belangrijker dan het product wat gebruikt wordt: de ervaring van de cosmetisch arts speelt ook zeker mee.

Furrow op Instagram