arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Botox-bij-littekens-1

Baby botox ervaringen?

Ik ben bang voor een bevroren gezicht en durf eigenlijk geen botox te gebruiken, maar nu hoorde ik van baby botox of botox light. Bij deze behandeling wordt de helft van de normale hoeveelheid botox gebruikt. Klinkt perfect, maar wat zijn de ervaringen met baby botox?

Esthetisch arts Stephan Marks: "Er is eigenlijk geen vaste definitie voor baby botox. Bij de één staat deze behandeling voor een halve dosering, bij de ander betekent het dat je gewoon overal net iets minder botox krijgt dan normaal."

Gemakshalve kun je ervan uitgaan dat er bij baby botox minder botox wordt gebruikt dan bij een normale botoxbehandeling. "Als je bang bent voor een onnatuurlijk resultaat, of voor je werk de garantie moet hebben dat je je spieren nog kunt bewegen, dan kun je voor baby botox kiezen."

Bevroren gezicht

Vooral als je bang bent voor een bevroren gezicht, lijkt baby botox een uitkomst: "In principe zou er ook met een standaarddosering botox geen sprake moeten zijn van een onnatuurlijk resultaat, maar als je bijvoorbeeld een vak hebt waarbij het belangrijk is dat je nog expressie in je gezicht hebt en eigenlijk niemand mag zien dat je botox gebruikt, dan kom je al snel bij baby botox terecht."

Aangezien er veel minder botox wordt gebruikt is de prijs van baby botox dan ook een stuk lager. "Juist omdat er geen standaarddosering wordt gebruikt, hangt de prijs er natuurlijk helemaal vanaf hoeveel botox er tijdens de behandeling gebruikt wordt, waardoor in plaats van een vaste prijs je bij baby botox rekening moet houden met een prijs per eenheid."

Nadelen baby botox

Het klinkt alsof er alleen maar voordelen aan zitten, maar baby botox heeft ook nadelen. "Ga ervan uit dat in de meeste gevallen baby botox iets eerder is uitgewerkt." Dat lijkt geen onoverkomelijk probleem, maar als je beseft dat het advies is om niet meer dan één keer per 3 maanden botox te gebruiken om te voorkomen dat je resistent wordt, dan wordt het ineens een heel ander verhaal: "Een ander nadeel van baby botox kan zijn dat bij een normale botoxdosering het behandelingsinterval steeds langer wordt, tot wel 6 maanden. Dat zal niet zo snel met baby botox gebeuren."

In tegenstelling tot botox, wat na gemiddeld 3 tot 4 maanden is uitgewerkt, moet je er bij baby botox namelijk rekening mee houden dat je na 6 tot 8 weken je spieren weer volledig kunt gebruiken. "Aangezien er geen standaarddosering is van deze behandeling, hangt het natuurlijk af van de hoeveelheid baby botox die je gebruikt, maar hou er rekening mee dat je zeker een maand moet wachten voor je weer behandeld kunt worden."

"Daar is op zich niks mis mee, het enige is dat je waarschijnlijk een aantal weken meer spieractiviteit hebt dan je daadwerkelijk zou willen."

Botox op lange termijn

Maar dit kan ook wel weer goed zijn: "Er is nog steeds geen duidelijkheid over het effect van botox op lange termijn. Het kan zijn dat als je je spieren langdurig verslapt ze uiteindelijk ook dunner worden, waardoor je te maken krijgt met extra volumeverlies in je gezicht. En aangezien dit juist verouderend werkt, wil je dit natuurlijk te allen tijden voorkomen."

Maar dat betekent niet dat je voortaan alleen nog maar op baby botox aangewezen bent. "Om dit effect te voorkomen zou je er ook gewoon voor kunnen kiezen om de tussenpozen tussen de botoxbehandelingen te verlengen."

Vooral als je nog nooit botox gebruikt hebt, kan baby botox uitkomst bieden. "Maar ook, hoe ouder je wordt, des te terughoudender je eigenlijk moet zijn met botox. Zeker als je huidconditie niet optimaal is en je volumeverlies hebt kan een standaarddosering van botox een heel onnatuurlijk resultaat geven. In die situatie is baby botox zeker het overwegen waard."

Furrow op Instagram