arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
allergie-voor-botox

Allergie voor botox

Bestaat er zoiets als een allergie voor botox?

Volgens Kim Kardashian en Geri Halwell wel… Celebs geven tegenwoordig toe dat ze botox gebruiken om van hun rimpels af te komen, maar allemaal roepen ze er wel heel hard bij dat het niks voor hen was en dat ze het nu laten ‘uitwerken’. Zelfs queen of botox Nicole Kidman geeft na jaren van zwijgen eindelijk toe dat ze botox heeft gebruikt, maar ook Nicole vond botox maar ‘niks‘ en is gestopt met haar vele botoxinjecties.

Er zijn ook veel filmsterren die beweren allergisch te zijn voor botox. Kan je een allergische reactie op een botoxinjectie hebben of is dat gewoon een smoesje van de celebrity's? En wat zijn dan de sympthomen als je een allergische reactie op botox hebt?

Zoals bij elke cosmetische ingreep zitten er ook aan botox risico’s verbonden, maar die zijn wel echt erg klein volgens de botoxexpert Joost Kroon van Furrow: “Je kan allergisch of overgevoelig zijn voor de bestanddelen van botox, maar eigenlijk zie je dergelijke reacties nagenoeg nooit.”.

Allergie voor botox

Ex-spice girl Geri Halwell is naar eigen zeggen dus allergisch voor botox. Geri geeft toe dat ze in het verleden botox heeft gebruikt, maar ze kreeg na de injecties last van knetterende hoofdpijn en is daarom dus gestopt met botox.

Hoofdpijn is inderdaad één van de meest voorkomende bijwerkingen van botox, maar er zijn nog meer bijwerkingen dan hoofdpijn. Zo kan je na een botoxinjectie last krijgen van:

  • droge mond of droge ogen
  • ongemak, pijn, zwelling van de huid of roodheid van de huid
  • pijn in de nek
  • vermoeidheid
  • dubbel- of wazig zien
  • allergische reacties zoals jeuk, huiduitslag of striemen
  • fluitende ademhaling of andere symptomen van astma

En niet alleen celeb Geri Halwell is allergisch voor botox. Ook Kim Kardashian kreeg na een injectie met botulinetoxine last van gezwollen ogen en blauwe plekken. Maar ondanks de allergische reacties sluiten beide dames een nieuwe botoxbehandeling niet uit, want hoofdpijn en blauwe plekken zijn kennelijk nog steeds minder erg dan toegeven dat je rimpels krijgt.

Zou jij bang zijn voor de bijwerkingen van botox? Zou jij geen botox gebruiken, omdat er toch risico’s aan de behandeling zitten? Of denk je dat de kans op bijwerkingen zo klein is, dat dat jou niet overkomt?

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram