arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
5-misvattingen-over-botox

5 misvattingen over botox

De kans bestaat dat als jij vol enthousiasme vertelt over jouw botoxbehandeling dat je buurvrouw je bang maakt met de laatste roddels. “Wist je dan nog niet dat je van botox in een rolstoel kunt belanden?!

Er is kennelijk nog een hoop onduidelijk over botox. Daarom de 5 misvattingen over botox op een rij:

5-misvattingen-over-boto-x-1

Botox is alleen geschikt voor het bovenste gedeelte van je gezicht

Botox is niet alleen uitermate geschikte om de spieren in het voorhoofd te behandelen, maar ook voor de behandeling van de sinaasappelhuid op je kin is botox ideaal. Span je regelmatig je kin aan als je geconcentreerd bezig bent en zit je regelmatig met allemaal kleine kuiltjes in je kin opgescheept? Botox is het antwoord.

Maar botox kan niet alleen in de kin gebruikt worden, zo wordt het steeds vaker gebruikt voor de behandeling van rimpels rond de mond. Zodra hangende mondhoeken door spieren veroorzaakt worden is botox dé oplossing.

Met botox ben je direct van je rimpels af

Helaas loop je na een botoxbehandeling met evenveel rimpels de kliniek weer uit als dat je naar binnen bent gegaan. De kans is zelfs groot dat je gezicht ook nog eens voorzien is van een aantal speldenprikjes. Het duurt namelijk zeker 2-3 dagen voordat de botulinetoxine zijn werk doet. Vooral de eerste dagen kan je het idee hebben dat de behandeling helemaal voor niks is geweest, maar net als je alle hoop opgegeven hebt en denkt ‘help, mijn botox werkt niet’, zul je merken dat je spierkracht toch een stukje minder is geworden. Vanaf dat moment kun je je gaan verheugen op het verdwijnen van de bijbehorende rimpels.

Botox is permanent

De kans is groot dat als je eenmaal overstag bent gegaan, je nooit meer zonder botox wilt, maar helaas zul je na ongeveer 3 maanden toch echt weer terug moeten naar de kliniek voor een touchup. Botox is namelijk niet permanent.

Na ongeveer 3 maanden is de botox volledig afgebroken en als je niet naar de cosmetisch arts voor een herhaalbehandeling gaat, is de kans groot dat je je rimpels gewoon weer stuk voor stuk mag verwelkomen.

5-misvattingen-over-botox-2

Botox zorgt ervoor dat je je gezicht niet meer kunt bewegen.

Het zijn vooral de spieren in je voorhoofd en je fronsrimpel die je het meest gebruikt als je verbaasd, vragend of boos kijkt. En zelfs als je die rimpels hebt behandeld met botox, betekent dat niet automatisch dat je helemaal geen emoties meer kunt vertonen. Dit hangt namelijk helemaal af van hoeveel eenheden botox er tijdens de behandeling gebruikt worden.

Kies je bijvoorbeeld voor baby-botox en wordt er tijdens de behandeling een minimale hoeveelheid botox gebruikt, dan is de kans groot dat je spierkracht alleen iets verminderd is en je zelfs gewoon kunt fronsen.

Van botox krijg je een dik gezicht

Botox vult geen rimpels op en het zijn te veel fillers die de achterliggende oorzaak van onnatuurlijk opgevulde lippen zijn. Botox zorgt er alleen maar voor dat spieren niet meer kunnen bewegen. Toch komt het soms voor dat een spier gaat hangen als hij geen functie meer heeft, waardoor er (in het geval van de fronsrimpel) een verdikking tussen de wenkbrauwen kan ontstaan.

O, en je hoeft je geen ook zorgen te maken rondslingerende botox. Van botox kan je niet in een rolstoel terechtkomen. Lees meer over botox op de botox startpagina.

 

 

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram