arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
deur

5 excuses voor een blauwe plek in gezicht

Moest je je 25 jaar geleden nog in allerlei bochten wringen om een zuigzoen in je nek aan je ouders te verklaren, tegenwoordig is de kans groter dat je met een excuus moet aankomen voor een blauwe plek in je gezicht. Zodra je een botox- of fillerbehandeling ondergaat, is de kans namelijk nogal groot dat je de volgende dag een blauwe plek in je gezicht hebt.

Wil je niet dat iedereen weet dat je de dag daarvoor je rimpels hebt laten behandelen, dan helpt onderstaand lijstje je misschien een handje. 5 excuses voor een blauwe plek in gezicht:

5. Ik ben tegen de deurpost aangelopen

Een blauwe plek in je gezicht is al snel te verklaren als je de schuld geeft aan jouw eigen klunzigheid. Een deurpost is ideaal. Leg uit dat je bij het openen van de deur zo onhandig was, dat je de deur zo in je gezicht kreeg. “Zo stom. Ik kan soms zo onhandig zijn”, gevolgd door een lach en niemand vermoedt meer dat je de dag daarvoor in de stoel bij de cosmetisch arts hebt gelegen.

golfbal

4. Ik heb een golfbal tegen mijn gezicht gekregen

Heb je aan één kant van je gezicht een blauwe plek, dan doet een golfbal meestal wonderen. Deze heeft namelijk de perfecte grootte om een blauwe plek rond je ogen, mond of op je wang te verklaren. Een je zogenaamde deelname aan een golfles voor beginners verklaart direct waarom er op je wang een blauwe plek zit, maar iedereen snapt ook gelijk dat je liefde voor golf na deze ervaring ook spontaan verdwenen is.

3. Ik slaapwandel

Ik heb geen idee wat er gebeurd is, ik werd spontaan wakker met een blauwe plek. Misschien slaapwandel ik wel.” Soms hoef je niet overal een verklaring voor te hebben. Je kunt zelfs medestanders zoeken in de zoektocht naar de reden voor jouw ‘spontane’ blauwe plek.

2. Ik wil er liever niet over praten, maar ik heb ruzie gehad thuis.

Wil je elke schijn van een bezoek aan de cosmetisch arts vermijden, dan kun je altijd zeggen dat je er gewoon niet over wilt praten, maar dat je ruzie thuis hebt gehad. Het enige nadeel aan dit excuus is dat als je dit vertelt op je werk je je partner nooit meer mee kan nemen naar kantooruitjes.

fiets

1. Ik ben met mijn fiets gevallen

Een ongeluk met de fiets gaat vaak niet zonder slag of stoot. Een blauwe plek in je gezicht is dus fantastisch te verklaren door een val met de fiets. “Ik viel zo met mijn gezicht op het stuur”, is een hele legitieme reden voor opgezwollen ogen of lip.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram