arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
3 redenen om NU met botox te beginnen

3 redenen om NU met botox te beginnen

You'll only life once, dus waarom zou je wachten als je je enorm aan je rimpels stoort? 3 redenen om NU met botox te beginnen.

Te laat

Je hoeft niet meteen bij de eerste rimpel naar de cosmetisch arts te rennen, maar zodra fijne lijntjes onder je ogen, kraaienpootjes en/of je fronsrimpel niet meer spontaan verdwijnen, zou je botox kunnen overwegen. Esthetisch arts Stephan Marks: "Als je te lang wacht, worden je rimpels steeds dieper en kan het zijn dat je te laat bent en alleen botox niet meer voldoende is. Als dat het geval is, zul je daarnaast dan ook naar een laserbehandeling of chemische peeling moeten grijpen om bijvoorbeeld je fronsrimpel of voorhoofdsrimpels volledig te laten verdwijnen."

Preventief gebruik van botox is dan weer het andere uiterste. "Je begint ook niet op je dertigste met bloeddruk- of cholesterolverlagers, voor het geval dat." En dat geldt ook voor botox. "Op het moment dat een rimpel te veel aanwezig is en je je er dusdanig aan stoort, is het tijd om met botox te beginnen. En je hoeft ook niet meteen voor drie regio's te gaan, je kunt ook eerst voor een halve dosering kiezen en de rest tot nader order uitstellen."

Natuurlijk resultaat

In principe ben je nooit te oud voor botox, maar als je (veel) te lang wacht heb je kans dat het resultaat onnatuurlijk oogt. "Het valt nu eenmaal op als je op je zestigste ineens met een compleet strakgetrokken gezicht door het leven gaat. Wil je graag een natuurlijke look, dan zul je andere keuzes moeten maken. "Soms kun je gewoon niet alleen op botox vertrouwen. Als je zestig bent en bijvoorbeeld alleen je voorhoofdsrimpels wilt verminderen met botox, dan ziet het er vaak onnatuurlijk uit. Op oudere leeftijd speelt de conditie van je huid namelijk ook mee."

Voordat je enthousiast met botox aan de slag gaat, is het dus verstandig om eerst andere maatregelen te nemen. "Om te voorkomen dat het er onnatuurlijk uitziet, is het belangrijk om van tevoren bijvoorbeeld je huid te verstevigen met behulp van vitamine A-zuur of met retinol crème. Daarnaast kun je dan het gebruik van botox langzaam opbouwen."

Goedkoper

En dan kan geld nog een reden zijn om NU met botox te beginnen. "Als botox alleen niet meer voldoende is, dan kan het al snel in de papieren gaan lopen. Een laserbehandeling of een chemische peeling kosten nu eenmaal meer dan één zone botox."

Daarnaast kun je met botox ook nieuwe rimpels voorkomen, waardoor je in de toekomst misschien ook minder botox nodig hebt. "Aan de andere kant zou je dan eigenlijk ook moeten berekenen wat het kost als je 5 jaar eerder begint, maar het is inderdaad zo dat je waarschijnlijk wel goedkoper uit bent. Nogmaals, je hoeft niet meteen voor drie zones botox te kiezen, je kunt ook met minder eenheden (babybotox) beginnen."

Toch moet geld niet doorslaggevend zijn. "Uiteindelijk gaat het erom hoe je je voelt, en moet 'beter in je vel zitten' de voornaamste reden zijn om wel of niet met botox te starten."

Furrow op Instagram