arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Micellair water

Basiscursus: Micellair water

Je hoort er tegenwoordig niet bij als je niet een flacon micellair water in je badkamer hebt staan. Het ziet eruit als water, maar met een literprijs vanaf 25 euro zit er wel iets meer in dan gewoon 'water'.

Micellair water heeft als doel om je huid grondig te reinigen. Micellen (weet je meteen hoe het product aan z'n naam komt) verwijderen talg, dode huidcellen, make-up, vuil en andere onzuiverheden die je met gewoon water (zonder hulp van zeep en heel hard wrijven) niet kan verwijderen.

Just so you know: alcohol is één van de beste reinigingsproducten, ware het niet dat hij je huid zo goed schoonmaakt dat hij meteen ook alle lipiden van je huid oplost. Met alle gevolgen van dien.

Micellair water

Micellair water voegt eigenlijk twee stappen van je huidverzorgingsritueel samen, namelijk het reinigen en het tonifiëren van je huid.
In een perfecte wereld kan het reinigingswater een tonic niet helemaal vervangen, maar hij maakt je huid wel grondig schoon, zonder hierbij de pH-waarde van je huid te verstoren. Vooral een droge en/of gevoelige huid heeft hier baat bij.

Over efficiënt reinigen gesproken: micellair water bevat in principe geen alcohol, waardoor je het product ook kunt gebruiken voor het verwijderen van oogmake-up.

Ingrediënten micellair water

Naast micellen bevat micellair water meestal ook nog verzorgende ingrediënten. Micellair water met aloë vera om je huid te kalmeren, micellair water met glycerine in het geval van onzuiverheden en micellair water met hyaluronzuur als je je huid van extra vocht wilt voorzien.

Ondanks dat hij zacht voor je huid is, is het niet onverstandig om je gezicht na te spoelen met lauwwarm water. Om vervolgens de pH-waarde weer te herstellen met een toner. En daarna volgen vanzelfsprekend nog een serum, booster, dagcrème en een zonnebrandcrème. Toch?

Furrow op Instagram