arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Anti-agingtrends najaar 2016

Anti-agingtrends najaar 2016

Vintage mag dan hip zijn in je interieur en retro doet het ook goed op het gebied van fashion, maar voor anti-aging kun je beter de nieuwste technieken in de gaten houden. Dit zijn de anti-agingstrends voor het najaar van 2016:

Eetbare zonnebrandcrème

In Amerika word je voor gek verklaard als je ze nog niet slikt, maar ook in Nederland zet deze trend langzaam in: eetbare zonnebrandcrème. Esthetisch arts Stephan Marks: "Naast zonnebrandcrème komen er steeds meer capsules, pillen of drankjes op de markt die je beschermen tegen de zon. Met de kanttekening, dat er in mijn ogen slechts één merk is dat echt werkt, Heliocare capsules."

Zelfs in het najaar als de zon niet schijnt, is het verstandig om je optimaal tegen de zon te beschermen. "Vooral als je gevoelig bent voor pigmentatie is deze manier van bescherming ideaal. In tegenstelling tot een zonnebrandcrème, waarvan de werking na twee uur terugloopt, beschermen de zonnebrandcapsules van Heliocare je de hele dag. En de delen die je normaal gesproken vergeet om in te smeren, zoals je oren, neus zijn met de capsules wel beschermd."

Het betekent trouwens niet dat je zodra je overstapt op de pillen, je zonnebrandcrème uit het raam kunt gooien. "Je moet deze nieuwe manier van beschermen echt zien als aanvulling op bijvoorbeeld je dagcrème met SPF."

PDO-draadjes

Ondanks de oproep van plastisch chirurgen om de behandeling te verbieden, zijn de (tijdelijke) draadjes in opmars. "De ervaringen met de PDO-threads lopen uiteen, er zijn voor- en tegenstanders van deze behandeling. Het voordeel is dat je gelijk resultaat zou hebben en met name het liftende effect van de draadjes met weerhaakjes zou indrukwekkend zijn. De vraag is alleen hoe lang het resultaat van de behandeling aanhoudt en ook over de veiligheid op lange termijn heerst nog onduidelijkheid. Ook is het nog steeds een vraag waar een overschot aan huid uiteindelijk blijft."

PlexR

En PlexR neemt in populariteit toe: "Ook voor deze ooglidcorrectie zonder operatie geldt dat er geen overduidelijk wetenschappelijk bewijs is en ook de veiligheid staat ter discussie. Ook een FDA-approval voor deze specifieke indicatie ontbreekt. Er is gewoonweg nog te weinig over bekend."

Toch zijn de PlexR en de PDO-draadjes een goed voorbeeld van de trends voor het najaar. "In plaats van een buikwandcorrectie, facelift of een ooglidcorrectie bij de plastisch chirurg gaat de voorkeur steeds meer uit naar relatief simpele behandelingen waar geen mes aan te pas komt." Coolsculpting past dan ook goed in dit rijtje thuis. Vet bevriezen neemt langzaam de plaats van liposuctie over. Maar de vraag is of het ideale apparaat hiervoor al bestaat."

Ondanks dat er veel nieuwe technieken zijn, speelt de veiligheid van de behandeling nog steeds een grote rol. "Achter de schermen worden de regels verder aangescherpt. Voor IPL en permanente ontharing geldt binnenkort dat deze behandeling alleen nog mag worden uitgevoerd door huidtherapeuten en (cosmetisch) artsen en ook voor PRP worden de eisen misschien aangepast. Misschien iets minder zichtbaar, maar er is duidelijk een trend gaande om de sector veiliger te maken."

Furrow op Instagram