arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Anti-agingproducten in de supermarkt

Anti-agingproducten in de supermarkt

Open je ogen en verruim je blik: de mogelijkheden voor het verjongen van je huid liggen voor het oprapen. Zelfs in de supermarkt.

Appelazijn

Appelazijn? Niet meteen een vies gezicht trekken, want appelazijn is een beautyproduct bij uitstek.

Appelazijn, appelcider of appelciderazijn wordt gewonnen uit de pulp van gepureerde appels.
Meng één eetlepel azijn met een halve kop water en je goedkope gezichtsreiniger is een feit. En als je een vette huid hebt, is appelazijn ook ideaal om ontstekingen te verminderen. Het appelzuur gaat verstopte poriën tegen en helpt (onderhuidse) ontstekingen te voorkomen.

Als je toch avocado op je boodschappenlijstje hebt staan, neem er dan gelijk 2 mee. Eentje voor de guacamole en een ander voor het verzorgen van je voeten.

Kamillethee

Je kunt kamillethee drinken als slaapmutsje, maar ook gebruiken als gezichtsreiniger (wel even laten afkoelen!) of tegen donkere kringen en wallen.
Leg twee zakjes kamillethee op je ogen en geniet van de rust. En na 15 minuten van minder wallen.

Dof haar? Kamille thee versterkt de haarwortel en geeft je haar extra glans. Vooral blond haar heeft baat bij een haarmasker van kamille.

Yoghurt

Wat is een DIY-masker zonder yoghurt? Voor een vette huid meng je een eetlepel yoghurt met een theelepel honing en een ei.
Bij een onrustige huid prak je een halve banaan met een eetlepel yoghurt en een theelepel honing. En voor een normale huid doe je wat avocado en honing door je yoghurt.

Avocado

Als je toch avocado op je boodschappenlijstje hebt staan, neem er dan gelijk 2 mee. Eentje voor de guacamole en een ander voor het verzorgen van je voeten.
Prak een avocado en doe er wat citroen bij en smeer het op je voeten. En om het resultaat wat kracht bij te zetten, doe je je voeten in een diepvrieszakje. Laat de omega 3-vetten minimaal een halfuur hun werk doen. Kan je ondertussen de guacamole voor het avondeten maken.

Havermout

Havermout is de oplossing voor al je huidproblemen. Het is zelfs door de FDA officieel erkend als 'skin protectant'.
Deze vezel kan verlichting geven bij waterpokken, huidirritatie, eczeem, insectenbeten, allergische reacties, een verbrande huid én bij rosacea. Het is bijna zonde om naar de supermarkt te gaan om alleen havermout te halen voor je ontbijt.

Furrow op Instagram