arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Lifestyle aging

Anti-aging vs. lifestyle aging

'Als ik dat had geweten, dan had ik vroeger niet zo veel in de zon gelegen.' Tot voor kort werd de zon gezien als de grote zondebok voor zo'n beetje alle anti-aging issues, maar inmiddels winnen ook stress en milieuvervuiling terrein. Vergeet anti-aging, tegenwoordig draait het allemaal om lifestyle aging.

Van roken, drinken, weinig slaap en stress is nog nooit iemand mooier geworden. Ook niet als je wel keurig elke dag een zonnebrandcrème gebruikt.

HPF

De zogeheten High Polution Factors doen namelijk ook een flinke duit in het verouderingszakje. Misschien wel net zo veel als uv-stralen.

Het betekent nog steeds niet dat je meteen onder de zonnebank kunt springen, maar de invloed van je levensstijl op je huid is minstens zo belangrijk. Van roken, drinken, te weinig slapen en stress is nog nooit iemand mooier geworden. Ook niet als je wel keurig elke dag een zonnebrandcrème gebruikt.

Noem het woord 'vrije radicalen' en je kan er donder op zeggen dat je er ouder van wordt. Per dag krijgt je huid gemiddeld 10.000 radicale aanvallen te verwerken. En niet alleen als je in de randstad woont. Sterker nog: tractoren produceren ook een hoop fijnstof.

Over lifestyle aging gesproken, jouw smartphone en iPad produceren ook een hoop vrije radicalen. De onderzoeken naar de invloed van blauw licht op de conditie van je huid zijn dan ook in volle gang.

Anti-pollution

Steeds meer merken ontwikkelen producten die je beschermen tegen roet, cfk, kool-, fijn-, en stikstof. Oftewel: anti-pollutionproducten.
Deze producten zijn ontwikkeld om de schadelijke invloeden van buitenaf zo veel mogelijk tegen te houden. Ze neutraliseren vrije radicalen en voorkomen dat verontreinigende nanodeeltjes huidschade kunnen aanbrengen.

Anti-pollution en anti-aging gaan vaak hand in hand, want de ingrediënten die je beschermen tegen milieuvervuiling gaan ook huidveroudering tegen.

Lifestyle aging

Dat betekent trouwens niet dat je meteen een hele voorraad anti-pollutionproducten hoeft in te slaan. 's Avonds het fijnstof van je huid wassen en de iPad eens wat vaker naast je neerleggen, zet ook een hoop zoden aan de dijk.

Furrow op Instagram