arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Alweer aan de konjac?

Alweer aan de kognac?

Alcohol en je huid gaan in veel gevallen niet samen, tenzij het gaat om de konjacspons.
De basis voor de konjacspons ligt in Japan, waar de spons al sinds jaar en dag wordt gebruikt voor het reinigen van je gezicht.

100% natuurlijk

De spons heeft (helaas) niets met cognac te maken, maar dankt zijn naam aan de konnyaku plant. Deze hydraterende plantenvezel heeft de bijzondere eigenschap dat hij onzuiverheden en overtollige talg in de huid tegengaat en de barrière van je huid verbetert. En dat zonder hulp van buitenaf, 100% natuurlijk dus.

De konjacspons is volledig in lijn met de natuurlijke trend die op dit moment over ons land waait. Meer dan de spons heb je niet nodig. Zelfs geen face wash. De verzorgende werkstoffen worden namelijk tijdens het productieproces in de spons gestopt.

Hoe leuk je elkaar ook vindt, de konjacspons van iemand anders gebruiken is geen goed idee.

Konjacsponzen zijn er in alle soorten en maten, elk met een specifieke functie. In plaats van te kijken naar welke kleur spons er het beste in jouw badkamer past, moet je kijken naar welke kleur spons er het beste bij jouw huidtype past.

Zwarte spons

Voor de gevoelige huid is er namelijk de zwarte spons. Aan de wortels van de konnyakuplant is bamboe toegevoegd, waardoor deze spons perfect is om je gezicht mee te reinigen als je huid snel geïrriteerd is.

Vette huid? Geen probleem, dan is er de mintgroene spons met pepermunt. Deze spons gaat onzuiverheden tegen en reguleert tegelijkertijd je talgproductie.
Leuk detail, het effect van deze spons zie je niet alleen, maar voel je ook. De pepermunt zorgt voor een fris gevoel, maar geeft ook een licht tintelend gevoel aan je huid.

En dan is er nog de paarse spons met lavendel, de groene spons met aloë vera, de roze spons met roos en de gele spons met citroen.

Houdbaarheidsdatum

100% natuurlijk betekent ook dat er een houdbaarheidsdatum aan zit. Na 3 maanden gebruik wordt de spons onbruikbaar en valt hij vanzelf uit elkaar.
En een natuurlijk product vraagt om extra waakzaamheid; om te voorkomen dat bacteriën geen kans maken, dien je na gebruik je spons goed uit te spoelen en ervoor te zorgen dat hij weer indroogt.
Hoe leuk je elkaar ook vindt, de konjacspons van iemand anders gebruiken is geen goed idee.

Konjac-spons kopen?

Voor meer informatie over de Konjac-spons kan je terecht op de website van Puurcompany.nl.

Kleine steak preview: de Konjac-spons vind je ook in de nieuwe Furrow Winter Box die vanaf volgende week verkrijgbaar is.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram