arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Acunpunctuur tegen rimpels

Acupunctuur tegen rimpels

Acupunctuur als je niet lekker in je vel zit, als je pijn hebt, altijd moe bent of om eventuele klachten bij hooikoorts of tijdens de overgang te verminderen. Charley Huf, acupuncturist en schoonheidsspecialist bij Charley Beauty & Health: "Maar je kunt het ook heel goed gebruiken om je huid op een natuurlijke manier te verjongen."

Cosmetische acupunctuur

Eén ding is zeker: je moet in ieder geval niet bang zijn voor naalden. "Bij cosmetische acupunctuur maak je gebruik van haarfijne naaldjes om zo de aanmaak van collageen te stimuleren, de doorbloeding van je huid te verbeteren en fijne lijntjes en rimpels verminderen."

Zonder meteen heel zweverig te klinken, maar je kunt zo veel meer bereiken als je achterhaalt waarom je er zo moe uitziet. Is dat te weinig slaap of is een hormonale disbalans de reden.

Maar deze vorm van acupunctuur gaat nog een stap verder: "De behandeling werkt tweeledig: enerzijds creëer je met behulp van de acupunctuurnaaldjes een microtrauma in het gezicht, waarmee je het zelfherstellend vermogen van de huid een boost geeft en tegelijkertijd breng je ook de meridianen weer in balans."

"Zonder meteen heel zweverig te klinken, maar je kunt zo veel meer bereiken als je achterhaalt waarom je er zo moe uitziet. Is dat te weinig slaap of is een hormonale disbalans de reden. Door de oorzaak te achterhalen en met behulp van acupunctuur je lichaam weer in balans te brengen, kan je de buitenwereld beter aan en ben je bijvoorbeeld ook minder gevoelig voor stress. En dat zie je altijd terug aan je huid."

Energie

Met een beetje geluk heeft de behandeling zelfs een liftend effect: "Door de acupunctuurnaaldjes op de juiste manier aan te brengen zorg je voor extra zuurstof en gaat er weer energie door je huid stromen."
En al helemaal als je gezichtsacupunctuur combineert met een bindweefselmassage en/of een verzorgend masker. "Eén plus één is drie. De bindweefselmassage is in mijn ogen een onmisbaar element. Hij lift niet alleen je huid, maar zorgt ervoor dat afvalstoffen versneld worden afgevoerd en dat de ingrediënten van het masker beter worden opgenomen."

Balans

En als je dan weer helemaal in balans bent, zul je zelf aan het werk moeten. "Na de behandeling zul je zelf de juiste keuzes moeten maken. Als je rookt, alcohol drinkt en niet slaapt kan je nog zo veel naalden in je gezicht prikken, maar dan kan acupunctuur niks toevoegen en zal er ook niks veranderen."

Drie voor de prijs van één. "De kosten voor de cosmetische acupunctuurbehandeling inclusief bindweefselmassage en een hydraterend masker bedragen 115 euro, waarvan je 45 euro kunt declareren bij je zorgverzekering als je aanvullend verzekerd bent. En het klinkt misschien gek met al die naalden in je gezicht, oren, nek en handen, maar het stukje ontspanning krijg je er gratis bij."


Furrow op Instagram