arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
5 middelen tegen hangende oogleden

5 middelen tegen hangende oogleden

Sta je regelmatig voor de spiegel om te kijken hoe je eruit zou zien als je wenkbrauwen weer op hun oorspronkelijke positie (minimaal 1 cm hoger) zouden staan? Deze 5 middelen zijn de oplossing voor hangende oogleden.

Ooglidcorrectie

De populairste behandeling tegen hangende oogleden: een ooglidcorrectie. Tijdens deze poliklinische ingreep wordt er overtollige huid, vet en, indien nodig, ook nog spierweefsel verwijderd.

Dat er geen mes wordt gebruikt om overtollige huid te verminderen, betekent trouwens niet dat je lichtzinnig over deze behandeling moet denken.

Het is de meest effectieve behandeling tegen hangende oogleden, maar dat betekent niet dat een ooglidcorrectie een permanente oplossing is.
Als je niet ineens veel afvalt, je goed tegen de zon beschermt en gewoon normaal leeft dan zou je er in principe 10 jaar plezier van moeten hebben. Maar je stopt het verouderingsproces helaas niet, dus het kan zomaar zijn dat je de operatie in de toekomst zult moeten herhalen.

PlexR

Een nieuwe ster aan het firmament: de PlexR, ook wel bekend als de ooglidcorrectie zonder operatie.
In plaats van te snijden, maakt de PlexR gebruik van plasma. 'Bliksemflitsen' trekken de huid boven je ogen samen en brengen je oogleden weer terug in hun oude positie.

Dat er geen mes wordt gebruikt om overtollige huid te verminderen, betekent trouwens niet dat je lichtzinnig over deze behandeling moet denken. Hou de eerste dagen na de behandeling rekening met opgezwollen ogen en een rode huid.

Het klinkt misschien allemaal heel indrukwekkend, maar zoals bij de laser geldt ook voor de PlexR dat het om een subtiele ooglift gaat. Voor het verminderen van ernstig huidoverschot is de plastisch chirurg waarschijnlijk toch de aangewezen persoon.

Naast het genetische aspect van hangende oogleden kan de zon ook de achterliggende oorzaak zijn.

Laser

Wil je koste wat kost niet onder het mes, dan kun je hangende oogleden ook verminderen met behulp van een ablatieve, fractionele laserbehandeling.
Deze laser, met een golflengte van 2940 nM, verstrakt overtollige huid rond je ogen, maar stimuleert ook de fibroblasten om meer collageen en elastine aan te maken.

Het moet gezegd worden: deze ingreep is eigenlijk alleen geschikt wanneer er sprake is van een kleine correctie. Ook hiervoor geldt dat je bij ernstige overhangende oogleden toch beter voor een operatie kunt kiezen.

Zonnebrandcrème

Waarschijnlijk de goedkoopste oplossing van allemaal: zonnebrandcrème. Alhoewel je het eigenlijk geen oplossing kan noemen, aangezien je er hangende oogleden niet mee kunt verminderen, maar wel voorkomen.

Naast het genetische aspect van hangende oogleden kan de zon ook de achterliggende oorzaak zijn. Om huidverslapping te voorkomen, gebruik je voortaan niet alleen een zonnebrandcrème op je gezicht, maar bescherm je ook je oogleden.

Niet elke zonnebrandcrème is trouwens geschikt om rond je ogen te gebruiken. Kies bij voorkeur voor een minder vet product, zonder irriterende ingrediënten.

Botox

Geen mes, maar een naald. Soms moet je het namelijk niet bij je oogleden zoeken, maar ligt het probleem (en dus de oplossing) bij je wenkbrauwen.
Met behulp van botox kun je je wenkbrauwen subtiel liften, waardoor je oogleden ook meteen omhooggaan.

Botox rond je fronsrimpel heeft meestal een liftend effect op je wenkbrauwen en dat geldt eigenlijk ook voor de behandeling van je kraaienpootjes.

Heb je meer nodig dan een 'subtiele lift', dan kun je er ook voor kiezen om 2 (extra) eenheden rond je kraaienpootjes te plaatsen, waardoor de uiteinden van je wenkbrauwen iets omhoog komen te staan.
Eventueel nog een filler onder je wenkbrauw en een ooglidcorrectie kan weer (tijdelijk) worden uitgesteld.

Furrow op Instagram