arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
5 jaar jonger in 5 minuten

5 jaar jonger in 5 minuten?!

Met botox moet je 3 dagen wachten voor je überhaupt iets merkt en vanwege de zwelling (en blauwe plekken) ben je met fillers ook niet binnen 5 minuten klaar. Maar gelukkig kun je met behulp van onderstaand lijstje wel een hoop bereiken, 5 jaar jonger in 5 minuten om precies te zijn.

Hyaluronzuur

Wil je binnen 5 minuten 5 jaar jonger door het leven gaan, dan zul je moeten beginnen met je huid van hyaluronzuur te voorzien. In welke vorm (booster, serum of een dagcrème) maakt niet zo veel uit, als er maar hyaluronzuur in zit.

Het geheim van hyaluronzuur is dat het in staat is om vocht vast te houden, beter dan welke natuurlijke of synthetische polymeer dan ook. Fijne lijntjes verdwijnen waar je bij staat, maar tegelijkertijd wordt ook je huidbarrière versterkt. Een gezonde huidbarrière voelt zachter, gladder én voller aan: allemaal eigenschappen die je er (minimaal!) 5 jaar jonger uit laten zien.

Egaliseren

5 jaar jonger door het leven gaan, betekent dat je jezelf van een egale huid zult moeten voorzien. Dat is alleen makkelijker gezegd dan gedaan. Het camoufleren van pigmentvlekken, couperose en rosacea is namelijk een vak apart.

Voordat je jezelf van een foundation voorziet, zul je sowieso eerst een primer uit de kast moeten trekken. Een primer egaliseert je huid en zorgt ervoor dat de rest van je make-up beter blijft zitten. Kies bij voorkeur voor een exemplaar met verzorgende eigenschappen (zie # tip 1).


Couperose camoufleren

Het soort imperfectie bepaalt trouwens de keus van de foundation. Wil je couperose camoufleren, kies je voor een specifieke corrigerende foundation, die veel groene pigmenten bevat.
Gebruik trouwens altijd producten met een crèmeachtige formule: vloeibaar, licht en in dezelfde kleur als je huid. En onthoud: er bestaat niet zoiets als te veel hyaluronzuur, dus kies ook hier het liefst voor een foundation met verzorgende en hydraterende eigenschappen.

O, en maak niet de fout door de huid onder je ogen te licht te maken. Hierdoor accentueer je deze 'probleemzone' juist en haal je alle diepte uit je gezicht. Kies eerder voor gouden micadeeltjes in een losse poeder die de ondertonen van je huid neutraliseren en warmte aan je teint geven.

Blush

Last van een doffe, vale teint? Met een blush geef je binnen 5 minuten weer kleur aan je gezicht. Ook voor dit product geldt dat de kleur allesbepalend is. Vermijd felle kleuren om een clownesk effect te voorkomen Better safe then sorry? Kies dan voor een perzikkleurige tint en ook lichte koraalkleuren zijn meestal een goede keuze.

De meest gemaakte fout is toch dat je te veel blush gebruikt. Door met je ringvinger een klein beetje blush aan te brengen op ‘the apple of the cheeks’ creëer je een natuurlijke lift. En kies bij voorkeur voor een crèmeblush, hiermee geef je tegelijkertijd glans aan je gezicht. Geen crèmeblush binnen handbereik? Door een beetje poederblush te mengen met je favoriete serum kun je hetzelfde effect bereiken als met een crèmeblush.

En zoals voor alles, geldt ook voor deze looks: oefening baart kunst. Wees niet altijd bang en maak het vooral niet te perfect. Het is juist de imperfectie die voor een speels (en jong!) uiterlijk zorgt.

Furrow op Instagram