arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
De beste behandeling tegen kraaienpootjes

3 x de beste behandeling tegen kraaienpootjes

In Engeland heten ze crow's feet, in Duitsland spreek je over Krähenfüße en in Frankrijk noemen ze de fijne rimpeltjes rond je ogen pattes d’oie. Klinkt lieflijk, maar kraaienpootjes zijn verraderlijker dan je denkt. Gelukkig is er iets tegen te doen. 3 x de beste behandeling tegen kraaienpootjes.

Oogcrème met retinol

Terwijl de beste dermatologen met elkaar discussiëren of je nu wel of niet een aparte oogcrème nodig hebt, kun jij alvast een oogcrème met retinol gebruiken om kraaienpootjes te voorkomen en te verminderen.

Vitamine A everywhere, ook rond je ogen. Bouw het gebruik alleen langzaam op. Dit kan wat betreft de frequentie en/of de concentratie retinol in je oogcrème. En vergeet niet om ondertussen ook dagelijks een zonnebrandcrème te gebruiken om zo het ontstaan van (nieuwe)kraaienpootjes tegen te gaan.

Botox

Lachen, huilen, praten en knipperen met je ogen: met ongeveer 10.000 oogknipperingen per dag wordt je huid in deze zone extreem belast. Gelukkig is er botox. Hiermee kun je niet alleen bestaande kraaienpootjes verminderen, je kunt er ook nieuwe kraaienpootjes mee voorkomen.

Door de kracht van de musculus orbicularis oculi met behulp van botox te verminderen, voorkom je het ontstaan van nieuwe kraaienpootjes.
En geen zorgen: lachen, huilen, praten en knipperen met je ogen zit er na een botoxbehandeling nog wel gewoon in. Alleen dan met minder kraaienpootjes.

Vind je botox nog een brug te ver? Lees dan deze tips: kraaienpootjes verminderen zonder botox.

CO2-lasers of IPL

En dan zijn er nog de huidverbeterende behandelingen die bestaande kraaienpootjes verminderen. En nieuwe helpen voorkomen.
Zowel de gefractioneerde CO2-lasers als IPL zijn geschikt om de tere huid rondom je ogen te behandelen.
Lasertherapie is intensiever (en effectiever) dan lichttherapie, maar heeft ook meer bijwerkingen.

Hou er rekening mee dat kraaienpootjes expressierimpels zijn. Oftewel: rimpels door beweging. Voor een maximaal resultaat kan het soms nodig zijn om daarnaast ook nog botox te gebruiken.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram