arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
3 redenen om wat vaker je gezicht te scheren

3 redenen om wat vaker je gezicht te scheren

Was alles in het leven maar zo simpel. En zo goedkoop. Meer dan een scheermesje (en scheerschuim!) heb je niet nodig. 3 redenen om wat vaker je gezicht te scheren.

Rumor has it dat Marilyn Monroe haar porseleinen huid te danken had aan het scheren van haar gezicht. En in Azië (waar anders) is Dermaplaning een zeer populaire beautybehandeling.

Je kunt scheren zien als de thuisversie van microdermabrasie: door gecontroleerd met een scheermes over je huid te gaan, verwijder je niet alleen ongewenste donshaartjes, maar ook dode huidcellen. Op deze manier voorkom je verstoppingen van poriën/haarzakjes, ga je onzuiverheden tegen en wordt je huid ongekend zacht.

Allemaal leuk en aardig dat scheren van je gezicht, zolang je geen couperose hebt. Druk op je gezicht kan voor een verergering van de symptomen van couperose zorgen.

Exfoliëren 2.0

Naast voor een zachte huid, zorgt het exfoliërende effect van het scheermes ervoor dat huidverzorgingsproducten beter wordt opgenomen. En komt het hyaluronzuur in je serum nog beter tot z'n recht.
Niet alleen je huidverzorgingsproducten worden beter opgenomen nadat je je gezicht hebt geschoren, ook je foundation verspreidt zich makkelijker én je make-up blijft beter zitten.

En nee, de textuur van je (dons)haartjes wordt niet anders door het scheren van je gezicht, waardoor je haartjes niet dikker en donkerder teruggroeien.

Gevoelige huid

Allemaal leuk en aardig dat scheren van je gezicht, zolang je geen couperose hebt. Druk op je gezicht kan voor een verergering van de symptomen van couperose zorgen. En hetzelfde geldt eigenlijk ook als je een gevoelige huid hebt.

De huid van je gezicht is anders dan je scheenbenen, dus wees voorzichtig. Gebruik altijd een mild scheerschuim en een scheermesje dat je alléén voor je gezicht gebruikt. En een bot mesje is vanzelfsprekend ook uit den boze.

Overtuigd?

Furrow op Instagram