arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
luchtvervuiling-slecht-huid

Luchtvervuiling slecht voor je huid + WINACTIE

Zie je grauw, futloos en bleek? Je kunt de kou de schuld geven als je op dit moment letterlijk niet goed in je vel zit, maar misschien moet je het zoeken in de luchtvervuiling. Die blijkt namelijk net zo schadelijk te zijn als voor je huid als roken en de zon.

Luchtvervuiling speelt een essentiële rol als het gaat om vroegtijdig verouderen van je huid. En dan hoef je echt niet elke dag met je gezicht in de uitlaatgassen te hangen. Je zou verwachten dat dit probleem vooral speelt in grote steden, maar zelfs op het platteland komt huidbeschadiging door luchtvervuiling voor. Voor de Limburgers onder ons: de lucht in het zuiden van het land behoort tot de meeste vervuilde lucht van Nederland.

Vrije radicalen

Het zijn de vrije radicalen en oxidanten in luchtvervuiling die de schuldigen zijn van de luchtvervuiling. Je kunt ervoor kiezen om de hele dag met een zak over je hoofd lopen (niet echt!), maar makkelijker is om je huid maximaal te beschermen.

Supplementen

Bij beschermen denk je waarschijnlijk al snel aan een zonnebrandcrème, maar de strijd tegen luchtvervuiling begint van binnenuit. Om de schadelijke gevolgen tot een minimum te beperken, moet je het in eerste instantie zoeken in vitamines, mineralen en vanzelfsprekend ook in antioxidanten.

Met groene thee, vitamine A, C, E en ubiquinone kom je al een heel eind. Deze neutraliseren vrije radicalen en beschermen je huid tegen vervuiling. Supplementen slikken dus.

Tip: alle supplementen in het Furrow Huidpakket beschermen je tegen stress, zon en alle vormen van milieuverontreiniging.

Reinigen

Het reinigen van je huid wordt vaak gekoppeld aan het verwijderen van make-up, maar als iets je huid vies maakt, dan is het luchtvervuiling wel. Dus zelfs als je make-uploos door het leven gaat, is het belangrijk om aan het eind van de dag ‘schadelijke invloeden van buitenaf’ van je gezicht te wassen.

De ideale cleanser reinigt je huid, zonder hierbij de natuurlijke bescherminglaag van je huid te verstoren. Vermijd daarom chemische kleur- en geurstoffen, maar ook alcohol.

Tip: met behulp van de Neoderma Cleansing Cream was je elke vrije radicaal op een milde, maar effectieve manier binnen een mum van tijd van je gezicht.

Vitamine C serum

In de strijd tegen luchtvervuiling ben je zonder bergen vitamine C redelijk kansloos. Helaas zit er een beperkte opname aan de hoeveelheid vitamine C die je spijsverteringskanaal kan verwerken, maar gelukkig is er het vitamine C serum. Dit beschermt je niet alleen tegen luchtvervuiling, maar met terugwerkende kracht herstelt het ook de beschadiging aan je huid.

Daarnaast: zonder vitamine C geen aanmaak van collageen. Behalve dat hij je tegen vrije radicalen beschermt, gaat deze vitamine huidveroudering in alle soorten en maten tegen.

Tip: C-Bright van ZO Medical bevat gestabiliseerde pure vitamine C die vrije radicalen neutraliseert, maar ook de textuur van je huid verbetert.

Winactie

Neoderma ondersteunt jou in de strijd tegen luchtvervuiling en geeft twee setjes Cleansing Cream + Tonic Lotion weg ter waarde van 70,00 euro. Laat in een comment achter waarom jij vindt dat je kans maakt op één van deze reinigingssetjes en wie weet behoor jij tot de gelukkige winnaars.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram