arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
What's hot and what's not in 2018?

What's hot and what's not in 2018?

Trends zijn al zo oud als de weg naar Rome. Ook op cosmetisch/esthetisch gebied. Denk aan Cleopatra en haar melkbaden, de ronde Rubensvrouw uit het begin van de 17e eeuw of de kaalgeplukte wenkbrauwen uit de jaren negentig.
Anno 2018 staan ons de volgende trends te wachten. What's hot and that's not.

Non-invasieve behandelingen

De facelift- en ooglidcorrectie zonder operatie en de veelbesproken liposuctie worden ook steeds vaker ingeruild voor het bevriezen of exploderen van vet. Cosmetisch arts Aleid Koppius: "Logisch, met weinig tot geen downtime, minder risico’s (geen narcose!) en geen littekens winnen de non-invasieve behandelingen steeds meer terrein."

Clean fillers blijven weliswaar minder lang zitten, maar voordeel is dat je er minder behandeld uitziet, een gezonde en stralende huid en minder risico op complicaties.

Denk aan Coolsculpting en Ultherapie om respectievelijk vet en vel te lijf te gaan. En ook de resultaten van de Tixel laser voor het verstrakken en verbeteren van je huid zijn indrukwekkend te noemen. "Bovendien is de drempel van een non-invasieve behandeling vaak lager. Evenals de kosten. Soms kan het niet anders, maar als je de keuze hebt waarom zou je dan kiezen voor een operatie (met de bijkomende risico’s en downtime) als er non-invasieve methoden zijn met nagenoeg dezelfde resultaten?"

‘Clean(er)’ fillers

In tegenstelling tot de permanente fillers kies je in 2018 voor de zogenoemde skinboosters, oftewel clean(er) fillers.

Om lang plezier te hebben van je fillers worden deze meestal chemisch bewerkt, gecrosslinkt. Toch wint de onbewerkte variant in populariteit. "Clean fillers of skinboosters werken puur op huidverbetering en vullen geen rimpels op. En je kunt ze ook niet gebruiken voor het contouren van je gezicht."

Zo is er de populaire Profhilo-filler die eigenlijk geen filler is. "Een niet-gecrosslinkt hyaluronzuur dat fijne lijntjes, een droge huid en de elasticiteit van de huid aanpakt en waarmee je je eigen collageen weer opbouwt."

Clean fillers blijven weliswaar minder lang zitten, maar voordeel is dat je er minder behandeld uitziet, een gezonde en stralende huid en minder risico op complicaties.

Vaginale verjonging

Over de eerste schrik van de designer vagina ben je waarschijnlijk al heen, maar de serieuze vraag naar een schaamteloze doos neemt wel toe. "Met name na het krijgen van kinderen of in de menopauze kun je last hebben van spierverslapping en/of ongewild urineverlies."

De Diva Tight (ook weer non-invasief) is een gefractioneerde laser die zorgt voor huidverbetering én verstrakking down there. "Net als je huid bestaat je vagina ook uit collageenvezels die kracht en flexibiliteit geven. Met behulp van deze inwendige laser trek je deze vezels weer samen en wordt de vorming van nieuw collageen en elastine gestimuleerd."

Met als gevolg een verstrakking van het bindweefsel, ook rondom je plasbuis. "In het geval van (stress)incontinentie zul je trouwens nog wel je oefeningen moeten blijven doen. "De laser doet veel, maar niet alles. De behandeling versterkt wel het spierweefsel, maar dat betekent niet dat je voortaan niks meer hoeft te doen. Het is echt een kwestie van 'en-en'."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram