arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Zonnebrandcrème: low, medium, high protection

Low, medium, high protection

Zonnebrandcrème: low, medium, high protection

Nou kun je zodra de zon gaat schijnen een megagrote hoed en bijpassende zonnebril kopen om nieuwe rimpels te voorkomen, maar je kunt jezelf natuurlijk ook gewoon goed insmeren met een zonnebrandcrème. De meeste antirimpelcrèmes bevatten tegenwoordig een SPF-factor, maar die is vaak net te laag om een hele dag mee door te komen. Niet heel gek dus om naast je standaard dag- of antirimpelcrème nog een zonnebrandcrème te gebruiken.

Elke zonnebrandcrème heeft een bepaalde SPF op de verpakking staan: 10, 15, 30 of zelfs 50 en hoger. Op zich is het vrij simpel, de beschermingsfactor geeft het aantal keer aan dat je langer in de zon kan blijven zonder te verbranden dan als je helemaal geen zonnebrandcrème zou gebruiken. Heb je een hele bleke huid dan zou je ongeveer 5 minuten in de zon kunnen zitten zonder te verbranden. Met een zonnebrandcrème met factor 30 ben je dan ongeveer tweeënhalf uur beschermd tegen nieuwe rimpels.

Maar is het je al opgevallen dat je op steeds meer verpakkingen van zonnebrandcrème low, medium of high protection ziet staan? De oude, vertrouwde SPF gaat namelijk verdwijnen. Ondanks dat het allemaal vrij simpel was zijn er toch nieuwe richtlijnen bedacht, omdat de Europese Commissie vond dat de etiketten te onduidelijk waren. In plaats van de vertrouwde SPF moet er dus voortaan low, medium of high staan.

Het gaat er niet om dat de SPF onduidelijk is, maar door aan de SPF een getal te verbinden ontstaat er wel verwarring over hoelang je nou precies in de zon mag. Het is namelijk niet zo dat je door elke keer opnieuw jezelf in te smeren met zonnebrand je weer het aantal minuten in de zon mag vermenigvuldigen. Op een gegeven moment zul je toch echt de zon uit moeten, ook al smeer je je helemaal wezenloos.

In deze video legt Hannah Huidcoach Mariëlle Eggenkamp uit hoelang je precies in de zon mag en geeft ze nog wat extra lentetips:

 

Furrow op Instagram