arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
TN Dynamische Plank

Workout #7: Dynamische plank

Workout #7: Dynamische plank

Zodra het woord dynamisch aan een fitnessoefening is toegevoegd, betekent het dat je in actie moet komen. Personal trainer Barbara den Bak: De plank is in principe een statische oefening, maar door je heupen omhoog te brengen en er een armbeweging aan toe te voegen, wordt hij ineens dynamisch.”

Dynamisch staat voor in beweging en hierdoor wordt deze fitnessoefening ook een stuk zwaarder. “De dynamische plank is een lastige oefening. Het is belangrijk dat je de beweging goed uitvoert en niet gaat ‘smokkelen’. Je kunt de snelheid van de beweging namelijk ook misbruiken om zo de oefening minder intensief te maken. Maar dat is nou juist weer niet de bedoeling.”

In deze video laat Barbara precies zien welk effect de dynamische plank op je buikspieren heeft én krijg je meteen ook weer een workout-schema voor deze week.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram