arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Workout #5: Brede push ups

De brede push up lijkt veel op de normale push up, met het verschil dat je bij brede push ups je handen iets wijder zet. Personal trainer Barbara den Bak: “Met deze oefening leg je meer accent op de buitenkant van je borstspieren en op je triceps. Tegelijkertijd doen natuurlijk ook weer je buik en rug een klein beetje mee. 

Ook voor de brede push ups geldt dat het belangrijk is om hem weer langzaam op te bouwen. “Dus begin niet meteen vanaf je tenen. En hou constant je buikspieren aangespannen om te voorkomen dat je met je rug gaat ‘hangen’. Bij push ups (in welke vorm dan ook) is het allerbelangrijkst om ervoor te zorgen dat je lichaam in één rechte lijn blijft.” 

Brede push ups

Kun je niet wachten om je push ups voortaan uit te breiden met de brede variant? In deze video laat Barbara precies zien wat je moet doen én geeft ze je weer een simpele workout voor thuis. 

 

Furrow op Instagram