arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
tanden-bleken-eten

Wat mag je eten na het tanden bleken?

Wat mag je eten na het tanden bleken?

Dennis van Bentum, bleekspecialist: “Als je net je tanden hebt gebleekt, zul je daarna moeten opletten met wat je eet. Het beste is om vooral zo min mogelijk kleurstoffen te eten.” 

Dat betekent trouwens niet dat je op bloemkool en water hoeft te leven. “Rode bieten, rode wijn en ook curry’s moet je vermijden. En dan is het natuurlijk ook het beste om niet te roken en zo min mogelijk frisdrank te drinken, maar dat is sowieso beter om niet te doen. Ook als je niet aan het bleken bent.”

Maar als je denkt dat de lijst met verboden etenswaren dan compleet is, heb je het mis. Ook zure dranken (waaronder witte wijn), zul je moeten vermijden. “Door het bleken van je tanden, wordt het tandglazuur iets geopend. Geen zorgen: dit herstelt zich vanzelf weer. Zuren zijn nooit goed voor je tanden, maar als je net je tanden gebleekt hebt, moet je ze helemaal vermijden.”

Kleurstoffen

“Officieel zul je bepaalde kleurstoffen moeten vermijden tot 48 uur na je laatste bleekbeurt. Dat betekent dat als je thuis een week aan het bleken bent, dat je die hele week en ook de twee dagen daarna, niet alles kan eten. En laten we eerlijk zijn: dat is best lang.”

Gelukkig kun je wel tomaten, broccoli en olijfolie op het menu zetten. Dennis: “Je moet gewoon even een periode opletten dat je zo min mogelijk kleurstoffen eet.” Mocht je wel per ongeluk een glas rode wijn achterovergeslagen hebben, dan hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken dat je tanden ineens weer donkerder worden dan voor het bleken. “Soms lijkt het wel alsof je tanden heftig verkleurd zijn, maar schijn bedriegt. Je tanden lijken dan misschien donkerder, maar dat heeft alles te maken met het feit dat ze daarvoor juist witter waren.”

Koffie

En aangezien we hem dus in ieder geval 48 uur zullen moeten laten staan, genieten Karlijn Visser en ik volop van onze laatste koffie (met amandelmelk), voordat we onze tanden gaan bleken. Kijk je mee met onze video?

 

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram