arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
vitamine A-zuurcrème

Vitamine A-zuurcrème

Vitamine A-zuurcrème

Het is de enige antirimpelcrème waarvan wetenschappelijk is bewezen dat hij fijne lijntjes en rimpels echt kan verminderen en daarom een enorme hype: vitamine A-zuurcrème. Vitamine A-zuurcrème is eigenlijk geen antirimpelcrème te noemen, maar eerder een medicijn. Dat is ook de reden waarom deze crème bijna alleen op doktersrecept verkrijgbaar is.

Vitamine A-zuurcrème is van oorsprong een medicijn tegen acne. Eén van de ‘bijwerkingen’ is dat het medicijn ook fijne lijntjes vermindert. Omdat dit een medische crème is wordt hij dan ook gewoon vergoed door je verzekeringsmaatschappij.

Rimpeldrugstransport

In sommige landen kun je de crème zonder recept krijgen. Er zijn dan ook mensen die met een lege koffer naar Spanje vertrekken om tubes in te slaan om deze mee naar huis te nemen. Zie het als een verkapt rimpeldrugstransport.

Vitamine A-zuurcrème vermindert fijne lijntjes en rimpels, maar het is ook een redelijk agressieve crème, waarbij begeleiding van een arts noodzakelijk is. Als je vitamine A-zuurcrème te snel opbouwt of verkeerd gebruikt kan het zo zijn dat je huid echt heftig op deze crème reageert (zie artikel: https://www.furrow.nl/algemeen/stel-je-vraag/opbou...).

Dat is ook de reden dat vitamine A-zuurcrème in Nederland in principe alleen op recept verkrijgbaar is. Maar het kan best een stap zijn om naar je huisarts te gaan om te vragen of hij een recept tegen rimpels wil uitschrijven.

Vitamine A-zuurcrème zonder recept

Toch kun je DE crème wel online zonder recept bestellen. Via deze link hoef je geen halsbrekende toeren uit te halen of een ticket naar het Zuiden te boeken om aan vitamine A-zuurcrème te komen. Het is wel belangrijk om voorzichtig te werk te gaan.

Net als bij retinol (de cosmetische en dus milde variant van vitamine A-zuur) is het zo dat je huid moet wennen aan de crème. Dus in plaats van je hele gezicht vol met vitamine A-zuurcrème te smeren, voor snel en gegarandeerd resultaat, is het juist belangrijk om rustig van start te gaan. Te snel en te veel kan zelfs voor een averechts effect zorgen, met een rode, schilferige huid tot gevolg.

Waarom is vitamine A-zuurcrème zo goed?

Dr. Joost Kroon weet ook alles over vitamine A-zuurcrème. In deze video vraag ik hem alles over DE crème:


Furrow op Instagram