arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Recept mugcake

Recept mugcake

Nu de temperaturen stijgen en de avonden langer worden is de kans groot dat je gestoken wordt door een mug. Maar als de ‘mug’ in de vorm van een cake voorbij komt vliegen, dan verklaar ik hierbij het muggenseizoen voor geopend.

Recept mugcake

Een mugcake dankt haar naam niet aan het irritante rondvliegende beestje, maar aan de Engelse vertaling van het woord beker, oftewel mug en zegt iets over waarin je dit cakeje maakt. De basis van een mugcake bestaat uit havermout, ei en banaan. Door deze ingrediënten in een ‘mug’ in de magnetron te plaatsen, ontstaat een overheerlijk cakeje.

mugcake

Ingrediënten mugcake:

  • – 1 rijpe banaan
  • – 1 ei
  • – 40 gram havermout
  • – (eventueel 1 eetlepel rauwe cacaopoeder)
  • – (eventueel gojibessen)
mugcake-2

Recept mugcake

De ingrediënten van deze mugcake zijn niet alleen heel lekker, ze zijn ook nog eens goed voor je huid. In deze video vertelt Daisy Oppelaar van I Love Health je alles over de voordelen van havermout en laten we samen zien hoe je een overheerlijke ‘mugcake’ maakt.

Furrow op Instagram