arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Natuurlijk alternatief voor botox

Natuurlijk alternatief voor botox?

Natuurlijk alternatief voor botox?

Voorkomen is altijd beter dan genezen, dus daarom is prioriteit nummer 1 om te zorgen dat er in ieder geval zo min mogelijk nieuwe rimpels bij komen. Nu zijn niet alle rimpels te voorkomen.

Mimische rimpels zijn nogal lastig om tegen te houden en daar kun je eigenlijk niet zoveel tegen doen (behalve fillers natuurlijk). Deze rimpels ontstaan door volumeverlies. De marionettenlijn is een veel gevreesde, mimische rimpel. Wil je dit soort rimpels voorkomen, dan biedt gewichtstoename en/of de hele dag (op je rug!) in bed liggen een oplossing. Of je daar nou zo gelukkig van wordt is nog maar de vraag.

Aan dynamische rimpels kun je wel wat doen. Deze rimpels ontstaan doordat je je spieren samentrekt. Vooral je fronsrimpel (mijn favoriet), kraaienpootjes en rimpels in je voorhoofd zijn hier gevoelig voor. Naarmate je ouder wordt, worden je spieren steeds sterker. Hierdoor worden rimpels steeds dieper. Botox is natuurlijk uitermate geschikt om dynamische rimpels te laten verminderen. Maar niet iedereen stapt even gemakkelijk een kliniek binnen. Wil je liever (nog) niet aan de injectables en ben je op zoek naar een natuurlijk alternatief voor botox dan kun je thuis aan de slag met sporttape.

In deze video laat ik je zien hoe je met behulp van sporttape nieuwe dynamische rimpels kan voorkomen:

 

Furrow op Instagram