arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Mooi op foto

Als klein meisje wilde ik altijd model worden. Helaas was ik veel te klein en niet zo fotogeniek als Kate Moss dat die 10 centimeter me werd vergeven.

Ik ben er met de jaren trouwens niet fotogenieker op geworden en er zijn maar weinig foto’s waarmee ik echt helemaal blij ben met hoe ik erop sta. Meestal vind ik van mezelf dat ik er moe, bleek, dik en oud uitzie en zou ik het liefst alle foto’s gelijk deleten.

Ik ben dan ook stiekem heel jaloers op mensen die het wel voor elkaar krijgen om altijd mooi op foto’s te staan. Die het licht zo weten te gebruiken dat hun rimpels verdwijnen, wallen verbleken en die de meest glamourous foto’s van zichzelf kunnen maken. Volgens fotografe Marieke de Lorijn is licht inderdaad extreem belangrijk als je mooi op foto’s wil komen. “Een foto valt of staat met licht en hoe het licht op jou valt. Zo accentueert licht van alleen bovenaf jouw walleen en krijg je die bekende vermoeide blik. Een klein beetje licht in het gezicht geeft al snel een frisser resultaat.

De vermoeide blik door TL-licht van bovenaf 0109

Foto zonder flits

Een beetje licht in het gezicht doet wonderen 0113

Foto met flits

En dan zijn er nog de foto’s waar je zo geforceerd op moet lachen. Marieke: “Als je maar spontaniteit in je foto wilt, is het misschien een idee dat je je dan juist laat afleiden door alles wat je om je heen ziet en je je niet alleen maar concentreert op de persoon met de camera. Kijk om je heen, je hoeft niet altijd per se in de camera te kijken.”

En volgens Marieke is het juist belangrijk om foto’s te maken: “Het is echt leuk om foto’s later nog eens terug te kijken. Zo leg je bepaalde momenten echt vast en kun je later weer herinneringen ophalen.”

Benieuwd wat jij kan doen om voortaan wel blij te zijn met je vakantiefoto’s? In deze video legt Marieke de Lorijn uit hoe je met een aantal kleine tips stralend op de foto staat. O ja, Marieke maakt de mooiste foto’s en ze heeft het voor elkaar gekregen dat ik mezelf gewoon mooi op de foto vind staan. Wil jij meer informatie over Marieke, kijk dan op haar website.

 

Furrow op Instagram