arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

IPL vs. OPL

Intensed Pulsed Light vs. Optimized pulsed light

Kun je bij rimpels nog dikke lagen antirimpelcrème op je gezicht smeren, bij de behandeling van pigmentvlekken en gesprongen bloedvaatjes (lees: couperose) kun je het beste een hele hoop licht in de strijd gooien. Was in 2013 IPL nog hot and happening, in 2014 is de OPL opgestaan.

In principe scheelt het maar één letter, maar tussen IPL en OPL zit een groot verschil. IPL en OPL bestrijden pigmentvlekken en bloedvaatjes allebei met licht, alleen kan de OPL meer energie gebruiken vanwege nieuwe technieken. Zo maakt OPL namelijk gebruik van een permanent koelsysteem van 5°, waardoor de huid beter beschermd is en de behandeling minder pijnlijk.

IPL heeft meestal geen constante koeling en neemt hierdoor tijdens de behandeling de temperatuur toe. Hierdoor bestaat de kans dat de ‘flitsen’ bij IPL iets pijnlijker aanvoelen.

ipl-opl

IPL vs. OPL

IPL en OPL behandelen allebei pigmentvlekken en bloedvaatjes met behulp van specifieke golflengtes. Draait het bij geluid om verschillende toonhoogtes, bij licht staat de golflengte centraal. Zo vraagt het ene pigmentvlekje om een golflengte van 500 nM, terwijl het andere pas reageert bij een golflengte van 1200nM.

Zowel bij IPL als OPL worden tegelijkertijd verschillende golflengtes gebruikt. Alleen filtert OPL ook de golflengtes eruit die geen resultaat geven (lees: de pigmentvlekken niet bestrijden). Er blijkt namelijk dat licht met een golflengte van 670 to 870 nM geen effectieve rol speelt bij de behandeling van pigment of bloedvaatjes.

In deze video legt esthetisch arts Stephan Marks het verschil uit tussen IPL en OPL.

Furrow op Instagram