arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Golden Ratio

Als iemand beweert dat je oppervlakkig bent, omdat je je zoveel met rimpels bezighoudt, dan kun je vanaf nu aantonen dat het allemaal pure wetenschap is. Zo vragen de ingrediënten in je antirimpelcrème om biologische kennis en ook aan je botox kun je een wiskundige formule koppelen.

7 schoonheden vs. Golden Ratio

We kennen allemaal de 7 schoonheden en er wordt weleens beweerd dat hoe meer je er bezit, hoe mooier je bent. Toch is het nogal moeilijk te bepalen wanneer iemand nu daadwerkelijk knap is.

Je zou willen dat je beter hebt opgelet tijdens de wiskundeles, want met de verhouding 1:1,618 kun je namelijk exact bepalen of je ‘een schoonheid’ bent of niet.

Deze verhouding staat ook wel bekend als de Golden Ratio. Het is een eeuwenoude raadselachtige wiskundige verhouding die ook wel de ‘divine‘ (goddelijke) wordt genoemd.

Beauty mask females-1

Golden Ratio-masker

In je gezicht vind je allerlei verhoudingen die aan de Golden ratio gekoppeld kunnen worden. Zo zou in het ideale geval je hele gezicht aan de Golden ratio moeten voldoen, maar als je neus, ogen en wenkbrauwen op de juiste plaats staan, mag je al heel tevreden zijn. In principe gaat wel de regel op, dat hoe meer delen in je gezicht voldoen aan de Golden ratio, hoe knapper je bent.

Voordat je gelijk met linialen, passers en een rekenmachine in de weer gaat: er is een speciaal Golden ratio-masker ontwikkeld dat je direct over je gezicht kunt leggen en gelijk duidelijkheid geeft of je daadwerkelijk mooi bent. Mocht het masker je niet als gegoten zitten, dan kun je met botox en fillers een hoop bereiken.

In deze video legt cosmetisch arts Jani van Loghem uit hoe de Golden ratio precies werkt en hoe deze formule kan worden toegepast op jouw gezicht.

Furrow op Instagram