arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Gezonde pannenkoeken met banaan

Gezonde pannenkoeken met banaan

Banaan wordt vaak vermeden vanwege het hoge gehalte koolhydraten. Maar dit zijn koolhydraten in hun natuurlijke matrix (lees: onbewerkt) en een banaan zit ook nog vol met vezels. Daarnaast bevat hij ook relatief veel vitamine B6 en zorgt hij voor het stabiliseren van je bloedsuiker, waardoor je langer een vol gevoel hebt.

Gezond en pannenkoeken in één zin is eigenlijk al een wonder te noemen, maar als je over deze gezonde pannenkoeken ook nog wat kaneel strooit, dan weet je zeker dat je de komende uren geen honger hebt. Kaneel heeft hetzelfde effect op je bloedsuiker en doet er zo nog een schepje bovenop om te voorkomen dat je snel weer honger hebt.

gezonde-pannenkoeken-banaan-1

Ingrediënten gezonde pannenkoeken met banaan

  • – kokosolie
  • – 2 eetlepels boekweit
  • – 1 banaan
  • – 2 eieren
  • – kaneel
  • *optionieel: 1 eetlepel cacaonibs

Gezonde pannenkoeken met banaan

In deze video laat cosmetisch arts Elle Vissers zien hoe je deze gezonde pannenkoeken maakt en legt ze alles uit over boekweit.

Tip: Deze gezonde pannenkoeken zijn ideaal na een avondje met iets te veel alcohol. Bananen helpen namelijk ook tegen een kater. Kalium en vitamine B6 zorgen ervoor dat je sneller herstelt.

 

Furrow op Instagram