arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
gezonde-frozen-yoghurt

Gezonde frozen yoghurt met aardbeien

Gezonde frozen yoghurt

Zomer, en dat betekent natuurlijk ijs. Maar voordat je gelijk naar de Magnums of Cornetto’s grijpt, kun je ook frozen yoghurt in de strijd gooien om het hoofd koel te houden. En als je hem met bevroren fruit maakt is hij nog gezond ook.

Frozen Yoghurt bevat, in tegenstelling tot bijvoorbeeld softijs, veel minder vet en minder suiker en is minstens net zo lekker, zo niet lekkerder. Je kunt dit ijs namelijk naar eigen smaak samenstellen. Denk aan frozen yoghurt aardbei, frozen yoghurt chocolade, frozen yoghurt banaan,  frozen yoghurt vanille of frozen yoghurt perzik. De lijst is echt eindeloos.

IJs van yoghurt

Zoals de naam al enigszins doet vermoeden is (magere) yoghurt het basisingrediënt van frozen yoghurt. En net zoals je met de verschillende smaken kunt variëren, kun je ook verschillende soorten yoghurt gebruiken. Basisregel is dat hoe meer vet de yoghurt bevat, hoe romiger je frozen yoghurt uiteindelijk wordt.

En wil je het gezonde aspect van deze gezonde frozen yoghurt achterwege laten, dan kun je er ook nog voor kiezen om slagroom aan het recept toe te voegen. Hierdoor word je ijsyoghurt namelijk heel romig.

Ingredienten gezonde frozen yoghurt

  • 500 gram bevroren aardbeien
  • 200 gram yoghurt
  • verse aardbeien
  • munt

Benodigheden:

  • Blender

Recept gezonde frozen yoghurt

In deze video zie je hoe ik samen met Daisy Oppelaar (I Love Health) dit overheerlijke dessert maak voor bij de gezonde BBQ!

 

 

Furrow op Instagram