arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Zijn fillers gevaarlijk?

Fillers gevaarlijk

Als je ineens besluit dat jouw toekomst ligt in het produceren van fillers, dan zul je je eerst moeten verdiepen in een hele hoop veiligheidsmaatregelen. Er komt namelijk nogal wat kijken bij het maken van een filler en vooral de veiligheid speelt een grote rol. Maar: zijn fillers gevaarlijk?

Er bestaan verschillende keurmerken waarmee je de veiligheid van fillers kan waarborgen. Zo is er het Europese CE-keurmerk, het Amerikaanse FDA, maar ook het kwaliteitswaarborgsysteem GMP.

hyaluronzuur-filler

Fillers gevaarlijk?

GMP staat voor Good Manufacturing Practices (goede wijze van produceren) en zegt iets over de manier waarop een filler geproduceerd wordt. Het is in principe nogal lastig om elke filler apart te testen (lees: onmogelijk) en dat is ook de reden dat GMP in het leven is geroepen. GMP wordt trouwens niet alleen gebruikt voor fillers, maar is bijvoorbeeld ook een vereiste voor de productie van geneesmiddelen.

Juist omdat niet elke filler kan worden geanalyseerd, wordt het hele productieproces nauwkeurig vastgelegd en wordt er uitgebreid beschreven hoe en onder welke omstandigheden een product wordt gemaakt. Alles wordt apart gecontroleerd. Zo worden alle grondstoffen die gebruikt zijn voor de filler uitgebreid gecontroleerd en wordt ook elke bereidingsstap heel precies genoteerd.

Op zich heb je er weinig aan als je de filler al in je rimpel hebt zitten, maar mocht er achteraf toch iets mis blijken te zijn dan kan altijd achterhaald worden hoe het gemaakt is, wie het getest heeft, waar en welke grondstoffen er gebruikt zijn.

princess-fillers-naar-wenen-10

Princess-filler

De veiligheid van Princess-fillers worden ook bewaakt met behulp van het GMP-systeem. Ik bezocht de fabriek in Oostenrijk om een kijkje achter de schermen te nemen bij de productie van deze filler. Bekijk de video: https://www.youtube.com/watch?v=lpyRLHaw9f4

 

 

Furrow op Instagram