arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Ervaring onzichtbare beugel: Incognito Brace

Er zijn maar weinig mensen die met perfecte, rechte tanden geboren worden. Vaak is er in elk gebit minimaal één, en meestal zelfs nog wel meerdere schuine en scheve tanden te vinden. Het is tegenwoordig steeds normaler dat je als volwassene een beugel draagt, maar het zijn vooral de onzichtbare beugels die aan populariteit winnen.

Onzichtbare beugel

Er zijn 2 soorten (bijna) onzichtbare beugels: de Invisalign en de Incognito Brace. Het grote verschil tussen deze 2 beugels is dat je de Invisalign-beugel uit kunt doen en de Incognito Brace niet.

De Invisalign-beugel is gemaakt van doorzichtig kunststof en is onzichtbaar, omdat hij transparant is. Deze zogenoemde aligners ‘klik‘ je over je tanden heen. Elke 2 weken moet je naar de orthodontist voor een nieuw bitje. Elke nieuwe aligner verschuift je gebit een beetje meer tot je uiteindelijk een mooi recht gebit hebt.

incognito-brace-3

De Incognito Brace is onzichtbaar, omdat hij aan de binnenkant van je tanden zit. Elke 4-6 weken worden je tanden een stukje rechter gezet met behulp van draadjes. Voor beide beugels geldt dat van tevoren de behandeling tot in het kleinste detail is uitgewerkt en een computer heeft exact bepaald welke beweging je tanden zullen ondergaan. En voor beide beugels geldt dat ze op maat zijn gemaakt en dus alleen geschikt voor jouw gebit.

ervaring-incognito-brace-3

Ervaring

Maar hoe onzichtbaar is een onzichtbare beugel eigenlijk? De bovenkant van mijn Incognito Brace is 6 weken geleden geplaatst en sinds 2 dagen zit ook de onderkant erin.

In deze video vertel ik je alles over mijn ervaring met de Incognito Brace.

 

Furrow op Instagram